Home
Print

Veelgestelde vragen 'klanten'

Veelgestelde vragen 'klanten'

Ik ga samenwonen, moet ik dat Talis laten weten?

Wij willen altijd weten wie er in de woning woont. Als u gaat samenwonen, moet u dit dus bij ons melden. Iemand met wie u gaat samenwonen, wordt niet automatisch medehuurder. Dat kan pas als u gedurende twee jaar een duurzame gemeenschappelijke huishouding voert. U moet dit zelf aanvragen na twee jaar. Gaat u trouwen, dan geldt dit niet. Uw partner wordt in dat geval direct medehuurder. Dit geldt ook bij geregistreerd partnerschap. In beide gevallen hebben we wel een afschrift van uw verbintenis nodig voor onze administratie.

> naar boven

Ik wil mijn woning onderverhuren, mag dat?

In principe mag u uw woning niet onderhuren aan iemand anders. Er zijn echter uitzonderingen mogelijk. Neem in elk geval altijd contact op met Talis.

> naar boven

Ik wil wat veranderen in mijn woning, kan dat?

U mag voorzieningen aanbrengen in uw woning, maar u moet dat wel van tevoren aanvragen bij Talis. We hebben hier speciale formulieren voor. Sommige wijzigingen moet u herstellen als u de woning verlaat, voor andere veranderingen geldt dat niet.

> naar boven

Is het mogelijk om mijn huurwoning te kopen?

Er zijn regelmatig mogelijkheden om een huurwoning te kopen. Zowel in Nijmegen als Wijchen worden woningen verkocht. Voor informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met de makelaar die deze woningen voor Talis in de verkoop heeft. Kijk voor meer informatie ook op www.taliseigenhuis.nl.

> naar boven

Hoe kan ik de bijlagen op de website van Talis openen?

De bijlagen op de website zijn allemaal in pdf-formaat. Om deze te kunnen lezen heeft u Acrobat Reader nodig. Dit programma kunt u gratis downloaden door rechtsonder op 'Download Acrobat Reader' te klikken.

> naar boven


Veelgestelde vragen 'woningzoekenden'

Lees ook de veelgestelde vragen 'woningzoekenden'.


Veelgestelde vragen 'over Talis'

Lees ook de veelgestelde vragen 'over Talis'.