(024) 352 39 11

80 appartementen aan de Marialaan - Bosduifstraat opgeknapt

Aan de Marialaan en Bosduifstraat knapte De Variabele 80 sociale huurappartementen voor ons op. Als afsluiting hiervan hielden we samen met de bewoners en De Variabele een barbecue. Door het onderhoud hebben de woningen een nieuwe, frisse uitstraling die aansluit bij het naastgelegen park. Ook zijn de woningen energiezuiniger geworden.

WM 220329 Marialaan 14

Samen met bewoners
We vinden het fijn als bewoners meedenken over onze plannen voor hun woning. Voorafgaand aan het onderhoud hebben zij verteld over hun klachten en wat hun ideeën zijn om het op te knappen. Met deze informatie hebben we voorlopige plannen gemaakt. Ons voorstel hebben we voorgelegd aan de bewoners en we zijn met ze in gesprek gegaan. Daarna zijn de plannen definitief geworden.

Opfrissen en verduurzamen
Behalve noodzakelijk onderhoud hebben we het gebouw ook opgefrist. Dit hebben we gedaan door bijvoorbeeld de gevel, balkons en galerijen te reinigen en behandelen. Ook hebben we de stalen hekwerken vervangen voor een nieuwe kleur en glasplaten. Ten slotte gaven we ook het hout- en betonwerk aan de complexen een verfbeurt.

Om de woningen te verduurzamen hebben we het glas vervangen voor HR++ glas, plaatsten we nieuwe voordeuren en brachten we vloerisolatie aan. Verder liggen er nu ook 500 zonnepanelen op de 6 woongebouwen aan de Marialaan en Bosduifstraat. Hierdoor is het gemiddelde energielabel van de woningen gestegen naar label B. Alle werkzaamheden zijn zonder extra huurverhoging uitgevoerd. Hierdoor profiteren de bewoners van de verduurzamingsmaatregelen.

Prachtige ligging aan park Leeuwenstijn
De tachtig woningen hier zijn bijna 40 jaar oud en verdeeld over zes gebouwen aan het park Leeuwenstijn. Op de rand van de wijken Hees en de Wolfskuil. Twee van de zes gebouwen (aan de Marialaan) bestaan uit 3-kamer appartementen. Door de lift, de opgehoogde galerij en de ruime opzet van de plattegrond, zijn deze woningen geschikt voor een brede doelgroep en wonen er ook veel senioren met een rollator. De overige vier gebouwen bestaan uit 2-kamerappartementen met een oppervlakte van circa 40 m2. Hier wonen één- en tweepersoonshuishoudens.