(024) 352 39 11

84 woningen aan de Homberg duurzamer

Aan de Homberg in Wijchen hebben we 84 woningen duurzamer gemaakt. De woning zijn opnieuw geïsoleerd, houten panelen zijn vervangen door glas en de woningen hebben zonnepanelen gekregen. Ook zijn ze opgefrist aan de buitenzijde. Talen vastgoedonderhoud voerde het werk uit. Op 13 oktober wordt met de bewoners gevierd dat de periode van groot onderhoud er bijna op zit.

RKF0068

Duurzame en betaalbare woningen
‘Het is belangrijk om nieuwe woningen te blijven bouwen, maar het is minstens zo belangrijk om ook onze bestaande woningen kwalitatief beter en duurzamer te maken. Aldus Ron van de Molengraft, Manager Vastgoed van Talis. In april 2021 is er gestart met het groot onderhoud aan de 84 woningen. ‘We hebben het dak, de gevel en de vloeren van de woningen opnieuw geïsoleerd. Daarnaast hebben we zonnepanelen geplaatst op de daken. Dit is niet standaard, maar dankzij subsidies konden we deze investering doen’ vertelt projectleider Marcel Loermans. Door het onderhoud en het plaatsen van de panelen zijn de woningen van energielabel C naar energielabel A+ gegaan. Hiermee worden deze woningen energiezuiniger.” We voeren alle werkzaamheden uit zonder huurverhoging, hierdoor profiteren de bewoners er volop van.

Kunstwerk van MORIS
Naast energetische maatregelen in en op het huis is er ook aandacht besteed aan het uiterlijk van de woningen. Al het houtwerk aan de buitenzijde van de woningen is opnieuw geschilderd waardoor het er weer fris uitziet. De werkzaamheden zijn in goed  overleg met de bewoners uitgevoerd. Een mooi voorbeeld hiervan is de inbreng van bewoners met betrekking tot het kunstwerk op de kopgevels. Aan de kant van Basisschool De Bolster komen kunstwerken op de kopgevels van de woningen. Op aanvraag van de bewoners worden deze gemaakt door de Wijchense Graffiti-artiest MORIS. Dit geeft de straat een nog mooier aanzicht.