Planten krijgen een tweede leven in de buurt Jerusalem

In de Nijmeegse buurt Jerusalem realiseert Talis 220 nieuwe woningen. De huidige woningen worden gesloopt en op de bestaande fundering worden in zes weken duurzame en betaalbare woningen gebouwd. Hierbij moet ook een deel van de tuin op de schop. Om zoveel mogelijk groen te bewaren en planten een tweede leven te geven kunnen bewoners hun planten tijdelijk in een asieltuin plaatsen.

Jerusalem3

In de asieltuin kunnen bewoners planten plaatsen die zij zelf niet willen behouden, maar wel mooi zijn voor een ander. Of ze kunnen hier tijdelijk hun planten plaatsen en ze na de werkzaamheden weer ophalen. Tijdens de werkzaamheden gaat helaas veel groen verloren. De voortuinen moeten helemaal kaal en aan de achterzijde moet ook vier meter vrijgemaakt worden. Bewoners kunnen planten tijdelijk naar de achtertuin verplanten. Met de asieltuin blijft meer groen behouden voor de wijk.

Tijdens Groene Vrijdag, de dag waarop inwoners in Nijmegen jaarlijks meewerken om hun buurt mooier en duurzamer te maken, gaan bewoners samen met Talis de wijk in om zoveel mogelijk groen te verzamelen. Dit groen krijgt een plekje in de asieltuin of wordt gelijk bij al opgeleverde woningen in de tuin geplaatst. Talis en Dura Vermeer delen tijdens Groene Vrijdag ook winterviooltjes uit voor de bewoners om de wijk ook in de winter wat kleur te geven.

Pagina delen: