(024) 352 39 11

Blijven bouwen ondanks coronacrisis: Stelt-Zuid opgeleverd

Vlakbij de dijk, in het meest zuidelijke stuk van Lent, zijn in september 20 nieuwe sociale huurwoningen opgeleverd. De woningen werden ondanks de coronacrisis in zeven maanden tijd gebouwd. Tot 2025 wil Talis in Nijmegen-Noord 700 woningen realiseren.

WM SteltZuid 03

De bouw van nieuwe woningen in Nijmegen-Noord komt met de oplevering van deze twintig woningen voor Talis weer op gang. “Nu er voldoende locaties beschikbaar zijn in dit deel van Nijmegen kunnen we weer vooruit”, aldus Ronald Leushuis, bestuurder van Talis. “Een belangrijke stap en een boost voor de woningmarkt, want er is immers een grote vraag naar betaalbare huurwoningen.”

Hoewel de coronacrisis veel activiteiten heeft stilgelegd, geldt dat niet voor de bouw van nieuwe woningen. Leushuis: “In deze bijzondere tijden konden we gelukkig blijven bouwen, al heeft het wel iets vertraging opgelopen vanwege alle genomen maatregelen.”

Uitzicht naar buiten
De Vree en Sliepen bouwde de twee blokken van tien woningen die ontworpen zijn door architectenbureau Nexit uit Arnhem. De compacte woningen van Stelt-Zuid liggen op een zeer gewilde plek vlakbij de dijk, die de komende jaren uitgroeit tot boomgaardbuurt. Vanaf de Waalbrug vallen de woningen met opvallende architectuur op. Het ontwerp met hout, grijze daken en strakke vormgeving sluiten goed aan bij de omgeving. De woningen hebben een woonoppervlakte van 69 m2 en zijn geschikt voor een- of tweepersoonshuishouden. Met een huurprijs van 619,01 euro kunnen huurders optimaal gebruik maken van de huurtoeslag. De woningen zijn energiezuinig, wat de woonlasten beperkt.
De focus van de woningen is naar buiten gericht: het unieke uitzicht. Naast de twee woonblokken van Talis komen hier nog zo’n 250 koopwoningen en tientallen fruit- en bloesembomen. De nieuwe bewoners gaan deze boomgaard onderhouden, onder begeleiding van de gemeente Nijmegen.

Volop andere plannen
Talis kijkt er naar uit om nog veel meer woningen op te leveren de komende jaren in Nijmegen-Noord. Zo wordt er hard gewerkt aan ‘Ecodorp Zuiderveld’, een woongemeenschap met 46 woningen en appartementen. Ook komen er 124 appartementen en 31 eengezinswoningen in Woenderskamp. Verder heeft Talis bouwplannen in Hof van Holland voor 51 appartementen boven winkels in het Hart van de Waalsprong en voor 91 appartementen in een woonzorgcomplex naast het winkelcentrum. Tenslotte zijn er plannen in de maak voor bijna 200 appartementen.