(024) 352 39 11

BPD, Talis, Portaal, KlokGroep en Trebbe starten samenwerking voor wooncomplex in Waalfront, Nijmegen

Op donderdag 17 oktober hebben gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development), woningcorporaties Talis en Portaal en bouwbedrijven KlokGroep en Trebbe overeenkomsten getekend om te komen tot realisatie van deelplan Dijkkwartier Oost.

Hiermee is de eerste stap gezet naar de realisatie van een betaalbaar woningaanbod voor meerdere doelgroepen in één wooncomplex bij de binnenstad van Nijmegen.

Tussen de Weurtseweg en de Waalhaven komt Dijkkwartier Oost. Dit volgende deelplan in Waalfront ligt samen met het opgeleverde deelplan Handelskade het dichtst bij de binnenstad van Nijmegen. In Dijkkwartier Oost worden in totaal 323 huur- en koopappartementen gerealiseerd. Behalve 164 sociale huurappartementen komen er 54 middeldure huurappartementen, 45 sociale koopappartementen en 60 vrije sector koopappartementen. BPD is voornemens om de middeldure huurappartementen op te nemen in het BPD Woningfonds dat nog dit jaar samen met de Rabobank wordt opgericht. Onder de woonblokken komen 185 parkeerplekken en een grote fietsenstalling. De gezamenlijke binnentuin verbindt de verschillende woonblokken met elkaar. De beoogde start bouw is gepland in de tweede helft 2020, de beoogde oplevering begin 2023. De bouwbedrijven KlokGroep en Trebbe werken als bouwteampartner samen om snel tot realisatie te kunnen komen.

Over Waalfront
In Waalfront zullen tot 2028 circa 2.100 woningen inclusief stedelijke voorzieningen worden gerealiseerd. Het bestaat uit zes deelplannen: Handelskade, Haven/Eiland, Dijkkwartier, Waalkwartier, Fort en Koningsdaal. Alle deelplannen hebben een eigen karakter, met als gemene deler de oriëntatie op de Waal. Deelplan Handelskade is het eerste deelgebied dat compleet is opgeleverd. De woningen in deelplan Koningsdaal zijn inmiddels in verkoop c.q. aanbouw. Dijkkwartier is het derde deelplan dat in aanbouw gaat. Volg de ontwikkelingen op www.nieuwbouw-waalfront.nl.


Team Dijkkwartier
Staand: Johan Bombach (Trebbe), Henri Schimmel (BPD), Niek Gerritsen (KlokGroep), Robert Hendriks (Portaal), Marnix van Namen (Portaal), Floor Schoenmakers (Talis), Berry Evers (BPD)
Zittend: Harold van Rooijen (KlokGroep), Ronald Leushuis (Talis), Marlies Krol (Portaal), Frans Holleman (BPD), Jeroen Gietema (Trebbe)

 


Voorlopig Ontwerp naar ontwerp van Jury!, van Ommeren Architecten en Thijs Asselbergs & Co

Over BPD
BPD, Bouwfonds Property Development, is een van de grootste gebiedsontwikkelaars in Europa. Het bedrijf is werkzaam vanuit ruim 20 kantoren in Nederland en Duitsland. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 350.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD is marktleider in Nederland en Duitsland en onderdeel van Rabobank. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd-de.de.

Over KlokGroep
KlokGroep is samen met Novaform onderdeel van KlokHolding, een bijna honderd jaar oud familiebedrijf in projectontwikkeling, bouw, onderhoud, beheer en beleggen. De omzet van KlokHolding steeg in 2018 naar ruim €225 miljoen. Voor verdere info zie: www.klokgroep.nl

Over Trebbe
Trebbe ontwikkelt en bouwt duurzame, gezonde leefomgevingen. Door verandering te zien als constante factor heeft ons familiebedrijf al sinds 1911 bestaansrecht. In Trebbe vind je een betrouwbare kennispartner die gaat voor langdurige samenwerkingsverbanden. Meer informatie? www.trebbe.nl