(024) 352 39 11

De 50 kopjes koffie van Sermand

We laten jullie graag kennis maken met collega Sermand Raoof. Sermand is een van onze wijkbeheerders*.

653bdac9-6f22-462b-9655-1ca6c3e24582_50 kopjes koffie_internet

In oktober werden in het wijkcentrum zijn motivatie en bijdrage aan de verbinding en samen leven in Dukenberg tentoongesteld op initiatief van stichting Kunst van Samenleven (KUS). Naast het portret van Sermand waren er nog 15 portretten van mensen die wonen en werken in Dukenburg, en hun maatschappelijke organisaties. Daarnaast waren er ook schilderijen, foto’s en beelden en gedichten over samenleven te zien. In december worden de portretten – en andere portretten o.a. uit Hatert – tentoongesteld in Orientalis.

Hieronder lees je vast het portret van Sermand. Daar zijn we natuurlijk heel trots op!

50 kopjes koffie

Sermand Raoof is 36 jaar oud en kwam in 2002 van Noord-Irak naar Nederland, samen met zijn moeder en zusje. Zijn oudere broer kwam later zelf. De familie is van Koerdische afkomst. Zijn vader is violist en dirigent. Het gezin was warm en open, ook naar verschillende religies toe, naar afkomst en naar aard. Sermand is in Apeldoorn opgegroeid en woont er nog steeds, samen met zijn vrouw en dochtertje. Voor Sermand is de Kunst van Samenleven om de ander te accepteren en vandaaruit naar de ander te kijken. Wat kunnen we voor elkaar betekenen? Hoe kunnen we samen in vrede leven, los van achtergrond, cultuur of religie? ’Met alle verschillende groepen samen kunnen we meer bereiken’, vindt hij. Hij ziet dat vrije meningsuiting en openheid een negatieve kant hebben: ‘Ik ben heel blij dat we in Nederland mogen zeggen wat we willen, maar waarom zeggen mensen dingen die anderen kwetsen?’

Sermand begon aan een hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en werd teamleider bij Vluchtelingenwerk. Daarna werd hij voor Talis wijkbeheerder voor de wijken Meijhorst, Malvert en Aldenhof: ‘Ik ben er voor alle bewoners. Iedereen kan bij mij terecht met alle problemen rondom het wonen.’ Sermand praat perfect Nederlands en nog vier andere talen, waaronder Arabisch en Syrisch. Het is een groot voordeel in zijn werk.

Sermand maakt vaak een praatje bij eenzame mensen, die niemand hebben om op terug te vallen. Elkaar ontmoeten en een praatje maken is ook het doel van de maandelijkse Talis-bijeenkomsten ’50 kopjes koffie’ ‘Dat mensen goed samen kunnen leven, dat is de meerwaarde van mijn werk. Daar doe ik het voor.’

* Wijkbeheerders Talis
In alle wijken waar Talis woningen heeft, is een wijkbeheerder aanwezig die het aanspreekpunt is voor bewoners. Of het nu gaat over leuke ideeën voor de buurt, kleine ergernissen of grote overlast: de wijkbeheerder hoort het graag. Uiteraard zijn zij niet in hun eentje verantwoordelijk voor een schone en fijne woonomgeving. Dat zijn de bewoners in de eerste plaats zelf. Maar de wijkbeheerders helpen waar mogelijk. Klik hier om te zien wie de wijkbeheerder is in uw wijk.