(024) 352 39 11

De Pas en De Waaij krijgen nieuwe uitstraling

We gaan de appartementen van De Pas en De Waaij verbeteren. De gebouwen krijgen een nieuwe, frisse uitstraling waardoor ze goed passen bij de nieuwbouw van de Meander en de Passerel. Samen met de architect die ook Meander heeft ontworpen, Maak architectuur, en Talen Vastgoedonderhoud hebben wij het ontwerp gemaakt voor de gebouwen. De bewonersprojectgroep is hier nauw bij betrokken. Na het onderhoud vormen alle woongebouwen in het parkachtige gebied Hof van de Elst straks een mooie eenheid.

De afgelopen jaren hebben we samen met ZZG zorggroep en de gemeente Wijchen hard gewerkt aan Hof van de Elst. In totaal zijn hier 176 woningen nieuw gebouwd. Verder zijn er een kiosk, een park, multifunctioneel centrum ’t Kompas en een eerstelijnszorgcentrum gerealiseerd. De 65 appartementen aan De Pas en De Waaij zijn nu aan de beurt. Naast een nieuwe uitstraling, voeren we ook groot onderhoud uit. Cees Groenen, projectleider Talis: “We hebben lang gewerkt aan de plannen voor De Pas en de Waaij en we zijn blij dat  we nu echt aan de slag gaan om de uitstraling, de duurzaamheid en bouwtechnische staat te verbeteren”.

Bewoners zijn deze week over de plannen geïnformeerd. Zij moeten nog akkoord geven op de plannen. Als 70% van de bewoners akkoord is, kunnen de plannen doorgaan.

Het merendeel van de werkzaamheden vindt plaats aan de buitenzijde. De gevel, het dak, de balkons, de entree en de galerij worden aangepakt. Op het gebied van duurzaamheid wordt het glas vervangen voor HR++ glas zodat de woningen nog energiezuiniger zijn. Bewoners kunnen zelf kiezen of de keuken, badkamer en toilet vernieuwd willen hebben. In oktober wil Talen Vastgoedonderhoud starten met werkzaamheden aan De Waaij. De werkzaamheden zijn in het voorjaar 2020 gereed. Op dat moment starten we met de werkzaamheden aan De Pas.