(024) 352 39 11

De vernieuwing van de Kolpingbuurt is klaar

Ruim 1,5 jaar hebben we de Kolpingbuurt in Nijmegen fysiek vernieuwd: renovatie, sloop en nieuwbouw van 242 woningen. En ook de openbare ruimte is meegenomen. Afgelopen vrijdag vierden we met bewoners, aannemer Hendriks, gemeente Nijmegen en andere relaties het eindfeest.

De woningen en de buurt voldeden niet meer aan de wensen van deze tijd. De woningen waren klein, verouderd en aan onderhoud toe. Er was weinig ruimte in de buurt en er was behoefte aan meer verschillende type woningen, bijvoorbeeld voor grotere gezinnen, alleenstaanden en voor ouderen. En dat hebben we aangepakt. Samen met aannemer Hendriks Bouw & Ontwikkeling, gemeente Nijmegen en subsidie van de Provincie Gelderland. Het was een bijzondere en intensieve tijd, vooral ook voor de bewoners

Bekijk wat we allemaal gedaan hebben op de website www.indekolping.nl
Daar is meer informatie te vinden over de renovatie, nieuwbouw en openbare ruimte. Ook staan er verhalen van bewoners en andere betrokkenen, vindt u filmpjes en foto’s, de KolpingKranten die we periodiek uitgebracht hebben, en nog veel meer.

Bekijk alles zelf met de nieuwe buurtplattegrond
Wilt u een keer rustig door de Kolpingbuurt lopen en lezen en zien wat er zoal is aangepakt? Neem dan de speciale buurtplattegrond mee. U kunt hem ophalen bij ons kantoor aan de Waalbandijk, bij buurtcentrum De Inloop, opvragen via reactie@talis.nl of downloaden. Veel wandelplezier!

Vrijdag 6 september vierden we het eindfeest
Van 16.00 tot 20.00 uur was er muziek, (kinder)activiteiten, rondleidingen, toespraken + openingshandeling, bedankwoordje van bewoners aan onze wijkbeheerder Bert en wijkadviseur Elly, en natuurlijk lekker eten en drinken.

Bekijk alle foto’s van het eindfeest op de Kolpingsite.