(024) 352 39 11

Eenmalige energietoeslag

Heeft u een laag inkomen? Dan krijgt u misschien vanuit de gemeente een eenmalige energietoeslag. Dit helpt met het betalen van uw energierekening. U krijgt deze toeslag van de gemeente Nijmegen of Wijchen. Hieronder leest u hoe dit werkt.

Gemeente Nijmegen
In april ontvangen inwoners van Nijmegen met een laag inkomen een eenmalige energietoeslag van €600,-. Dit geldt voor personen met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Inwoners die een gemeentelijke uitkering en inwoners die een Collectieve Aanvullende Ziektekostenverzekering (CAZ) hebben, ontvangen de toeslag automatisch op hun bankrekening.

Heeft u een laag inkomen, maar geen energietoeslag ontvangen? Misschien komt u wel in aanmerking voor de energietoeslag. U kunt vanaf 1 mei 2022 de toeslag aanvragen. Meer informatie over de energietoeslag vindt u op de website van de gemeente Nijmegen. Later dit jaar hoopt de gemeente nog eens €200 euro uit te keren aan de inwoners van Nijmegen die hier recht op hebben. Dit besluit nemen ze in juni.  

Gemeente Wijchen
Heeft u een inkomen dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm die voor u geldt? Dan komt u in aanmerking voor de toeslag van 800,-. Weet de gemeente dat u van een laag inkomen leeft? Heeft u bijvoorbeeld een bijstandsuitkering of ontvangt u bijzondere bijstand? Maakt u gebruik van een minima-regeling? U hoeft hier niets voor te doen. U ontvangt hierover een brief voor 10 april van de gemeente Wijchen. Het bedrag wordt automatisch voor 24 april op uw rekening gestort. 

Ontvangt u het bedrag niet automatisch maar denkt u wel in aanmerking te komen? Dan kunt u vanaf 25 april een aanvraag doen. Meer informatie over deze toeslag vindt u op website van de gemeente Wijchen.  

Budgetcoaching
Heeft u, bijvoorbeeld door stijgende energieprijzen, moeite om maandelijks de huur te betalen? Of moeite om maandelijks rond te komen? Dan kunt u via Talis in aanmerking komen voor budgetcoaching. Klik hier voor meer informatie. 

Energiecoaches
Wilt u meer weten over de mogelijkheden om thuis energie te sparen? Bekijk dan onze bespaartips. Of maak een afspraak met een energiecoach. Zij helpen u graag.