(024) 352 39 11

Extra energietoeslag voor inwoners gemeente Nijmegen

Inwoners van de gemeente Nijmegen die recht hebben op de eenmalige energietoeslag ontvangen in september €200,- extra. Hiermee krijgen inwoners van de gemeente Nijmegen ook €800 energietoeslag, net zoals in Wijchen.  

Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u sinds 1 mei recht op een eenmalige energietoeslag van de gemeente Nijmegen of Wijchen. Hierover vertelden we al in april. Deze helpt u met het betalen van de energierekening. Inwoners van de gemeente Wijchen kregen al €800. Met dit extra bedrag krijgen de inwoners van Nijmegen mogelijk ook €800.  

Energietoeslag voor lage inkomens
De toeslag is voor inwoners uit Nijmegen met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Mogelijk ontving u de eerste €600 euro al van de gemeente. In dat geval hoeft u niks te doen, u ontvangt in september de laatste €200.  

Heeft u nog niks ontvangen, maar denkt u wel recht te hebben op de toeslag? Dan kunt u dit aanvragen via de gemeente. U moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Nijmegen.