(024) 352 39 11

Géén of gematigde huurverhoging

Huurders van een sociale huurwoning krijgen dit jaar géén huurverhoging. Andere huurders krijgen per 1 juli een gematigde huurverhoging.

Geen huurverhoging voor sociale huurwoningen
In vorige jaren pasten wij de huur per 1 juli aan. Door de coronacrisis besloot de overheid om de huur dit jaar te bevriezen. Huurders van een sociale huurwoningen krijgen daarom geen huurverhoging.

Gematigde huurverhoging voor huurders van onze middeldure en dure huurwoningen
Voor onze middeldure en dure huurwoningen (met een huurprijs vanaf 752,33 euro) geldt een beperkte huurverhoging van maximaal 2,4%. We volgen hierbij de inflatie + 1%.

Hulp bij financiële moeilijkheden
Wij begrijpen dat de coronacrisis gevolgen kan hebben voor huurders en daarmee ook de financiële situatie. Heeft u financiële moeilijkheden en verwacht de huur niet te kunnen betalen? Neemt u dan contact met ons op.

Eenmalige huurverlaging (wettelijke regeling)
Huurders van een sociale huurwoning met een laag inkomen en een in verhouding wat hogere huur, kunnen in 2021 een eenmalige huurverlaging krijgen. Een groot aantal huurders heeft hierover al van ons bericht ontvangen op basis van gegevens over 2019 die wij van de belastingdienst ontvangen hebben. Heeft u een inkomensdaling in 2020 of in 2021 gehad gedurende minimaal 6 maanden dan kunt u zich tot Talis richten om te onderzoeken of u wellicht ook voor de eenmalige  huurverlaging in aanmerking komt. Meer informatie over de eenmalige huurverlaging vindt u hier.

Huurverlaging (regeling Talis)
Als u niet in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging en uw inkomen is de afgelopen jaren gedaald, dan komt u wellicht nog in aanmerking voor de regeling van Talis. Meer informatie vindt u hier of bij de meest gestelde vragen.

Meest gestelde vragen
Veel informatie over de huurverhoging staat in de Talis Huurkrant. Vindt u hierin niet de informatie waar u naar zoekt, kijk dan hier voor de meest gestelde vragen en antwoorden.

Vragen?
Natuurlijk kunt u uw vraag ook aan ons stellen via welkom@talis.nl of T (024) 352 39 11.