(024) 352 39 11

Glasvezel heeft de toekomst

KPN kan aan u – als onze huurder – gaan vragen of u glasvezel wilt. U beslist zelf of u dit wel of niet wilt.

KPN NetwerkNL gaat het glasvezelnetwerk aanleggen in een aantal van onze woningen. Glasvezel is een dunne, sterke draad van glas, waarmee u internet, telefonie en televisie kunt afnemen. Glasvezel kan een veel hogere internetsnelheid aan dan de huidige kabel. De verwachting is daarom dat het aantal glasvezelgebruikers de komende jaren enorm gaat groeien.

Een aantal van onze woningen gaan we laten aansluiten op dit glasvezelnetwerk.

Dus eventueel ook de woning die u bij ons huurt. Aan het plaatsen van deze aansluiting zijn voor u geen kosten verbonden. Er zit ook geen huurverhoging aan vast en u bent niet verplicht om een glasvezelabonnement te nemen. Het enige dat u als bewoner hoeft te doen, is toestemming geven voor uw eigen glasvezelaansluitpunt. Glasvezel is een extra aansluiting, dus alle overige aansluitingen (zoals breedband) blijven gewoon bestaan. U kiest zelf of en wanneer u gebruik wilt gaan maken van het glasvezelnetwerk.

Glasvezelaansluiting
KPN NetwerkNL legt het glasvezelnetwerk aan en schakelt voor de uitvoering een aannemer in. Voorafgaand aan de plaatsing wordt eerst per woning bekeken waar de aansluiting het best kan worden geplaatst. Hiervoor komt een glasvezelvoorbereider van KPN NetwerkNL bij u de beste plek voor de glasvezelaansluiting kiezen. Dit is meestal gewoon de meterkast. Op een later moment  wordt de aansluiting geplaatst. KPN NetwerkNL informeert u hierover verder.

Vragen
Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met KPN NetwerkNL via telefoonnummer 088 006 37 44. Of bezoek de website www.kpnnetwerk.nl, waar u zich kunt inschrijven voor de nieuwsbrief.

Vanuit Talis staan wij achter de aanleg van glasvezel, maar wij kunnen geen vragen beantwoorden omdat wij hier niet de technische kennis voor hebben.