(024) 352 39 11

Hart van Zuid in Wijchen

Wat is er nodig om het Hart van Zuid en de omliggende buurten in Wijchen-Zuid de komende dertig jaar een aantrekkelijke woon- en leefomgeving te laten zijn? Een plek waar inwoners elkaar graag ontmoeten, naar school gaan en zorg kunnen krijgen?

Die vraag wil de gemeente beantwoord zien met behulp van de inwoners van Wijchen-Zuid en betrokken partijen.

In gesprek met elkaar
Om goed te weten wat de wensen en ideeën van de inwoners uit Wijchen-Zuid zijn, wordt binnenkort op alle 3.300 adressen een vragenlijst bezorgd. Daarnaast gaan verschillende betrokkenen de wijken in om in gesprek te gaan met de inwoners.

Startmoment
Het eerste moment was op zaterdag 16 juni. Wethouder Geert Gerrits van Wonen en Ruimtelijke Ordening gaf om 12.00 uur het startsein voor dit project.

Veel reacties
Wethouder Geert Gerrits: “Het is belangrijk dat we samen met inwoners en betrokkenen gaan onderzoeken hoe we ook in de toekomst aangenaam kunnen wonen en leven in Wijchen-Zuid. De opbrengst van de vragenlijsten en de verschillende gesprekken wordt gebruikt als vertrekpunt voor verdere plannen voor het hart en de omliggende buurten. We hopen natuurlijk op veel reacties zodat we een goed beeld van de wensen en ambities krijgen. Na verwerking van alle gegevens kunnen we een volgende stap zetten op weg naar een aan-trekkelijk Hart van Zuid in Wijchen-Zuid.”

Komt u ook?
Komt u ook naar de tent van Hart van Zuid? Wij willen graag samen met u en betrokken partijen de beste keuzes maken voor de toekomst van het Hart van Zuid en de omliggende wijken. Goed je te ontmoeten!

U vindt de Hart van Zuid tent op:

  • woensdag 20 juni van 10.00 tot 11.00 uur bij Zuiderhoek.
  • zaterdag 23 juni van 13.00 tot 15.00 uur bij Winkelcentrum Zuiderpoort.
  • maandag 25 juni van 19.00 tot 20.30 uur bij het Wijkcentrum.
  • dinsdag 26 juni van 13.30 tot 15.30 uur bij basisschool ’t Palet.
  • woensdag 27 juni van 13.30 tot 15.30 uur bij basisschool de Boskriek.
  • woensdag 4 juli van 13.30 tot 15.30 uur bij basisschool de Boskriek.

Gezamenlijk project
Hart van Zuid is een gezamenlijk project van inwoners, Stichting Kans & Kleur, Wijkverenigingscentrum Wijchen Zuid, Ondernemersvereniging en winkelcentrum Zuiderpoort, Hazenberg Vastgoed, kinderopvang De Eerste Stap, ZZG Zorggroep, MeerVoormekaar, gemeente Wijchen en Talis.