(024) 352 39 11

Hoogste punt 124 betaalbare huurappartementen Woenderskamp

Afgelopen week is het hoogste punt bereikt van de twee gebouwen met in totaal 124 appartementen in de wijk Woenderskamp in Nijmegen-Noord. Deze woningen zijn voor één- en tweepersoonshuishoudens. We bouwen voor het eerst zo veel wat kleinere, sociale huurappartementen. In Nijmegen is hier veel vraag naar. De verwachting is dat starters een goede kans maken.

Kans voor starters
De woningen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens, van alle leeftijden. Maria Meijaard, nieuwbouwconsulent: ‘Het is fijn dat starters hier meer kans maken dan normaal. Omdat wij via Entree meerdere woningen tegelijk aanbieden, maken mensen met een kortere inschrijftijd ook nog kans. Het is een prachtige plek, waar de voorzieningen uit de grond schieten en al volop voorzieningen zijn, met veel groen én dicht bij de stad. De woningen zijn bewust kleiner, omdat het grootste gedeelte van onze huurders alleen of met z’n tweeën woont.’

Veel betaalbare, energiezuinige woningen
Nijhuis Bouw B.V. bouwt de woningen. Het ontwerp is van Flow Architecten. Dit bestaat uit twee gebouwen met een binnentuin en dakterras. Er komen 94 appartementen met een oppervlakte tot 50 m² en twintig maisonnettes met een oppervlakte van 75 m².  Alle woningen hebben één slaapkamer.  De woningen hebben energielabel A en een huurprijs van ongeveer € 550 tot € 620 per maand. De verhuur start in de loop van 2021 en eind 2021 krijgen de huurders hun sleutel.

Uniek: wonen met een beperking en zelf alles regelen
In het gebouw komen tien appartementen voor Mindset Wonen. Aanstaande bewoners hebben meegedacht over de plattegronden. Mindset Wonen is een woongemeenschap voor mensen met een fysieke beperking. Nog nergens in Nederland worden woningen gebouwd voor mensen met een fysieke beperking vanuit eigen initiatief en waar zij verder alles zelf kunnen regelen. De toekomstige bewoners zijn jonge, enthousiaste mensen. Nog enkele woningen van Mindset zijn beschikbaar.