(024) 352 39 11

Huurlingsedam krijgt 50 nieuwe betaalbare huurwoningen

We gaan ons samen met de ontwikkelcombinatie VOF Huurlingsedam inzetten voor de bouw van 50 sociale huurwoningen in de Wijchense wijk Huurlingsedam. Dat hebben we afgesproken in een intentieovereenkomst. In Wijchen bouwt ontwikkelcombinatie VOF Huurlingsedam de komende jaren 250 gevarieerde eengezinswoningen, bestaande uit rijwoningen en twee-onder-een-kap woningen. Deze woningen zijn hard nodig. Verspreid door de buurt worden 50 van deze 250 woningen een sociale huurwoning. Wij verhuren ze vanaf eind 2023 met een huurprijs van zo’n 630 euro per maand.  

Huurlingsedam2

Een wijk voor iedereen
‘Deze grondgebonden woningen voor Talis zijn belangrijk om een wijk voor iedereen te maken. Jong en oud en mensen die wat meer en minder te besteden hebben. En dat allemaal door elkaar,’ zegt wethouder Geert Gerrits, wethouder van Ruimtelijke Ordening. De start van de bouw is in het najaar van 2022. Huurlingsedam telt na de oplevering van deze fase 900 woningen. ‘Wij bouwen graag mee aan deze gemixte wijken waar iedereen zich thuis voelt en meetelt. Kansen om sociale huurwoningen te bouwen in Wijchen, moeten we benutten. Er is heel veel vraag,’ aldus Ronald Leushuis, bestuurder van Talis.

Snel door
Ontwikkelcombinatie VOF Huurlingsedam (bestaande uit Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling en Hendriks Bouw en Ontwikkeling) bouwt de woningen in de wijk Huurlingsedam. Lambèr Hendriks, Algemeen Directeur van Hendriks Bouw en Ontwikkeling: ‘De vraag naar nieuwe woningen voor de bewoners van Wijchen is zo groot, dat wij blij zijn dat we voortvarend door kunnen met de bouw in deze mooie wijk.’

John van Wanrooij, Algemeen Directeur van Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling: ‘In fase 3 komen er woningen voor iedereen.  Het doet ons deugd dat we vaak te horen krijgen dat Huurlingsedam gezien wordt als één van de mooiste wijken van Wijchen. We kunnen dan ook niet wachten om te starten met fase 3. Uiteraard in dezelfde beeldkwaliteit als de eerdere fasen.’

Kleinere eengezinswoningen
We verhuren de 50 kleinere eengezinswoningen vanaf eind 2023 voor zo’n 630 euro per maand (prijspeil januari 2021). Er is veel vraag naar dit type woningen. De woningen zijn bijvoorbeeld geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens, startende gezinnen en één oudergezinnen. Het gaat om woningen met twee lagen en een kap met een woonoppervlakte van circa 90 m². Ze hebben een achtertuin van ongeveer 10 meter diep. Er zijn twee slaapkamers en een zolder met een vaste trap.

De wijk
De eerste woningen in Huurlingsedam zijn ongeveer tien jaar geleden gebouwd door VOF Huurlingsedam. In Huurlingsedam staan de verschillende woningcategorieën kriskras door elkaar. Sociale huur, sociale koop en vrije sector koop. Dat kenmerkt de wijk.

Convenant
In juni dit jaar tekenden we met de gemeente Wijchen een convenant om 400 tot 450 woningen sneller en gemakkelijker bij te kunnen bouwen. De uitbreiding van de 50 sociale huurwoningen in fase 3, evenals een mogelijke uitbreiding in fase 4 vallen onder dit convenant.