Het energiedak

In mei 2017 is Talis gestart met de proef ‘energiedak’. Ruim 400 huurders hebben zich aangemeld om duurzamer te wonen, met een lagere energierekening.

Wat is een energiedak?

Dit is een combinatie van zonnepanelen, een zonneboiler en een warmtepomp. De zonnepanelen  leveren stroom, de zonneboiler ondersteunt het warm tapwater en de warmtepomp de verwarming. Bekijk voor meer uitleg over de proef deze kort film:

De proef

Voorjaar 2017 konden huurders zich aanmelden via een oproep in ons bewonersblad Talis Thuis en de website. Er was wel een aantal voorwaarden: Zo moet het een ééngezinswoning zijn en moet het dak goed op de zon liggen en al voldoende geïsoleerd zijn. Aanmelden voor de proef kan niet meer, de 100 huurders zijn geselecteerd en de energiedaken worden geplaatst. Als de proef slaagt, bieden wij in 2018 nogmaals 400 huurders de mogelijkheid voor een energiedak.

Waarom doet Talis dit?

Met een energiedak wordt duurzame energie opgewekt. Dit levert een positieve bijdrage aan het milieu, het is een mooie tussenstap naar CO2 neutraal én de maandelijkse energierekening voor de huurder wordt lager.

Wat zijn de kosten?

Voor de huurder zijn er geen kosten aan verbonden. Talis kan dit doen zonder huurverhoging of eigen bijdrage van de huurder, omdat wij voor het energiedak subsidie krijgen en de waarde van de woningen door het energiedak hoger wordt.

Bent u geïnteresseerd?

Als deze proef met 100 woningen succesvol is, bieden wij in 2018 nogmaals 400 huurders de mogelijkheid voor een energiedak.
Heeft u interesse? Vul dan onderstaand interesseformulier in. Als het besluit genomen is om door te gaan, nemen wij voor de zomer van 2018 contact met u op.

Wilt u meer weten? Stuur dan een mail naar welkom@talis.nl. Vermeld hierbij in het onderwerp dat het om het energiedak gaat.


Bij interesse kunt u zich aanmelden via onderstaand formulier:

  1. Step 1
  2. Step 2
Step 1
*) Verplicht veld

Sluit

Mail a friend

  1. Stuur door
  2. Bedankt
Stuur door