Het energiedak

In mei 2017 is Talis gestart met de proef ‘energiedak’. Ruim 400 huurders hebben zich aangemeld om duurzamer te wonen, met een lagere energierekening.

Wat is een energiedak?

Dit is een combinatie van zonnepanelen, een zonneboiler en/of een warmtepomp. De zonnepanelen  leveren stroom, de zonneboiler ondersteunt het warm tapwater en de warmtepomp de verwarming. Bekijk voor meer uitleg over de proef deze kort film:

De proef

Voorjaar 2017 konden huurders zich aanmelden via een oproep in ons bewonersblad Talis Thuis en de website. Er was wel een aantal voorwaarden: Zo moet het een ééngezinswoning zijn en moet het dak goed op de zon liggen en al voldoende geïsoleerd zijn. We hebben veel enthousiaste reacties gehad. Daarom willen we meer huuders de mogelijkheid bieden om duurzaam te wonen.

Waarom doet Talis dit?

Met een energiedak wordt duurzame energie opgewekt. Dit levert een positieve bijdrage aan het milieu, het is een mooie tussenstap naar CO2 neutraal én de maandelijkse energierekening voor de huurder wordt lager.

Wat zijn de kosten?

In 2017 konden we dit zonder kosten doen. Per project bekijkt Talis wat de mogelijkheden hierin zijn.

Bent u geïnteresseerd?

De komende jaren onderzoekt Talis wat de mogelijkheden zijn. Binnenkort vindt u hierover meer informatie op deze website.
U kunt zich hier niet meer voor inschrijven.


Sluit

Mail a friend

  1. Stuur door
  2. Bedankt
Stuur door