Koopwoning

Regelmatig krijgen we vragen over onze koopwoningen. Kan ik mijn huurwoning kopen? Kan ik een seintje krijgen als er nieuwe Talis-woningen in de verkoop komen? Heb ik recht op voorrang? Op deze pagina leest u een aantal vragen en antwoorden. En u leest hoe u uw Koopgarant-woning aan ons terug verkoopt.

Kijk op Funda
Wij bieden in verschillende wijken in Nijmegen en Wijchen goede en betaalbare koopwoningen aan. Driessen Makelaardij, Level2 Makelaars en Klaassen Daalmans regiomakelaardij adverteren de woningen op Funda en op hun eigen sites.

Een seintje zodra een Talis-woning op Funda komt?
Dat kan. Als u onderstaand formulier invult, ontvangt u telkens een mail als er een nieuwe woning te koop staat.

Kan ik mijn huurwoning kopen?
Wilt u weten of uw huurwoning is aangewezen om te kunnen kopen? Neem dan contact met ons op via verkoop@talis.nl of bel.

Koopvoorrang, hoe werkt dat?
Voor de één is het lastig om een betaalbare koopwoning te vinden. Voor een ander is het lastig om een sociale huurwoning te vinden. Als wij met koopvoorrang een woning verkopen, komt er een sociale huurwoning van ons vrij voor een ander. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Alleen huurders van een zelfstandige sociale huurwoning kunnen gebruik maken van koopvoorrang bij sommige Talis-woningen. In de advertentietekst op Funda staat dat u deze woning met koopvoorrang kunt kopen. Komt u in aanmerking (zie spelregels)? Dan moet u snel zijn! Vanaf de dag van verschijnen heeft u nog drie werkdagen om bij de makelaar aan te geven dat u interesse heeft. Misschien zijn er naast u nog anderen die dat ook doen. Met de spelregels, bepalen we wie de woning voor de vraagprijs kan kopen.

Komt u niet in aanmerking en heeft u wel interesse in een koopwoning van ons? Na drie werkdagen vervalt de koopvoorrang en maakt u evenveel kans op de woning als ieder ander. De makelaar informeert u dan verder over de verkoopprocedure.

Wilt u uw Koopgarant woning terug verkopen aan Talis?
Hier ziet u een verzoek tot terugkoop. Stuurt u het ingevulde verzoek met uw handtekening naar ons. VoVwoon verzorgt de terugkoop van uw woning. Heeft u vragen hier over? Neemt u dan contact op met ons of VoVwoon, via (024) 675 36 65.

Staat uw vraag er niet tussen?
Belt u ons gerust of mail naar verkoop@talis.nl.


Hou mij op de hoogte – nieuwe koopwoningen:

  • *) Verplicht veld