Woning ruilen

U kunt via woningruil een andere woning zoeken. Als u natuurlijk zelf een huurwoning achterlaat. Zeker als u een korte meettijd heeft, kan dit een goed middel zijn om andere woonruimte te vinden.

Hoe gaat dit in zijn werk:

1. U gaat op zoek naar een andere woning

Voor woningruil in de regio kunt u bijvoorbeeld een advertentie plaatsen in een krant. Ook kunt u gebruikmaken van een landelijke woningruilwebsites zoals www.woningruil.nl. Op die website staan advertenties van mensen die hun huurwoning te ruil aanbieden. U kunt hier (gratis) op zoek gaan naar een advertentie of zelf een advertentie plaatsen voor woningruil.
Talis bemiddelt dus niet voor u. U gaat zelf op zoek.

2. Schriftelijke toestemming

Daarna vraagt u bij ons en bij de andere verhuurder schriftelijke toestemming. Daarvoor kunt u onderstaand aanvraagformulier gebruiken. De ruilkandidaat moet enkele documenten bijvoegen. Welke dat zijn, staat in het aanvraagformulier.

3. Beoordelen aanvraag

U krijgt binnen twee weken bericht of de ruil kan doorgaan.

4. Verhuizen

Wanneer alle partijen akkoord zijn, bevestigen we dit schriftelijk naar u. We plannen vervolgens een controle van uw woning in. En u ontvangt een huuropzegging.
De datum van de verhuizing stellen we in overleg vast. Zodra u uw huur heeft opgezegd en de nieuwe huurder het huurcontract heeft getekend, kunt u verhuizen.

Voorwaarden

De voorwaarden kunt u nalezen in onderstaand document.

Kosten

Voor de aanvraag betaalt u niks. De nieuwe huurder betaalt 50 euro administratiekosten bij het tekenen van het huurcontract.

Woningruil kan niet met een tijdelijk huurcontract

Als u een tijdelijk huurcontract heeft, kunt u niet aan woningruil doen. .

Sluit

Mail a friend

  1. Stuur door
  2. Bedankt
Stuur door