Groot onderhoud Voorstenkamp

125 etagewoningen • groot onderhoud • energiemaatregelen • van energielabel D naar A • nieuwe uitstraling • start maart 2019

We gaan groot onderhoud uitvoeren aan 125 etagewoningen in de Voorstenkamp. De woningen krijgen een frisse uitstraling en er is veel aandacht voor duurzaamheid van de woningen. De woningen krijgen een beter energielabel en we onderzoeken mogelijkheden voor circulariteit.

De werkzaamheden

De woningen worden geïsoleerd, ze krijgen HR++ glas en ze worden geschilderd. Als bewoners het wensen worden de badkamer, keuken en het toilet vernieuwd, er komt een aansluiting voor elektrisch koken, leidingen worden vernieuwd en de CV wordt vervangen. Daarnaast voeren we werkzaamheden uit om de brandveiligheid te vergroten en krijgen de gebouwen een frisse uitstraling. Er komen ook zonnepanelen.

Circulariteit

We onderzoeken in de Voorstenkamp hoe wij materialen opnieuw kunnen gebruiken (circulariteit). We denken hierbij aan hergebruik van bijvoorbeeld kranen, keukens en bouwmaterialen. Ook kijken we naar mogelijkheden om bewoners samen gebruik te laten maken van apparaten. Slim nadenken over materialen, dat is het idee. Dit doen we samen met de aannemer Quadrant, met de HAN en de Radboud universiteit, maar ook met de bewoners.

Planning

De werkzaamheden starten begin maart 2019 en we verwachten dat ze eind 2019 gereed zijn.

.

Sluit

Mail a friend

  1. Stuur door
  2. Bedankt
Stuur door