(024) 352 39 11

Jongeren in de Kolping vloggen over de werkzaamheden in de wijk

Wat vinden jongeren in de Kolping van de werkzaamheden in hun wijk? De komende maanden zullen zo’n 12 jongeren om beurten vloggen over de werkzaamheden in de Kolpingbuurt.

f45ee1b5-e4d6-47a2-9758-ac54b4ca8d07_vloggen

Stichting Het Inter-lokaal & Tandem, woningcorporatie Talis en Hendriks Bouw en Ontwikkeling benaderden jongeren of zij het leuk vinden om vlogs te maken over hun wijk. Op deze manier betrekken zij jongeren bij het werk en biedt het jongeren de kans om te laten zien wat zij belangrijk vinden.

Op 16 maart was er een workshop waarbij zo’n 12 jongeren tips & trucs kregen aangeleerd. Een eerste gezamenlijke vlog is het resultaat. De komende maanden zullen ze alleen of in kleine groepjes van 2 tot 3 jongeren regelmatig vloggen over het werk in de Kolping. De jongeren zijn tussen de 8 en 15 jaar. Tijdens de workshop bleek al snel dat vloggen voor de jeugd een vanzelfsprekende manier is om over de werkzaamheden te communiceren.

De vernieuwing van de buurt is een grote verandering voor alle bewoners. Zo moet iedereen, in ieder geval tijdelijk, zijn huis uit. Bewoners waarvan de woning wordt gerenoveerd, moeten voor een periode van ongeveer 10 weken verhuizen naar een wisselwoning in de wijk. En voor 115 huurders geldt dat zij sowieso niet meer in hun eigen woning kunnen terugkeren. Bewoners mochten kiezen of ze terug willen komen in de Kolping, of naar een woning buiten de buurt willen verhuizen. Verreweg de meeste bewoners willen terugkeren in de buurt.

Het uitgangspunt van Talis is: bouwen voor de bewoners en mét de bewoners. 127 woningen worden gerenoveerd, 115 gesloopt en 99 worden nieuw gebouwd. Ook de openbare ruimte wordt aangepakt. Zo komt er meer ruimte in de Kolping, maar blijft de uitstraling behouden. De plannen zijn samen met de bewoners bedacht.

Via het vloggen geven we ook jongeren de kans om te laten zien hoe zij alle veranderingen ervaren. Talis, Tandem en Hendriks zullen ook nog meerdere activiteiten voor kinderen en jongeren organiseren om hen te betrekken bij de werkzaamheden en de buurt. Samen met bewoners, en samenwerkingspartners, zoals gemeente en Tandem, werkt Talis aan een vitale volksbuurt, waar huidige en nieuwe bewoners betaalbaar en veilig kunnen wonen. Het moet voor alle bewoners een fijne plek zijn, nu en in de toekomst. Het doel is niet om de buurt compleet te veranderen, maar te verbeteren. Zo blijft de kracht erin. Dat betekent ook dat de buurt niet losgelaten wordt als de nieuwe en gerenoveerde woningen zijn opgeleverd.

Bekijk de vlogs hier.