(024) 352 39 11

Laatste bewoners Kolpingbuurt krijgen sleutel van nieuwe woning

Vandaag kregen de laatste bewoners van de Kolpingbuurt in Nijmegen de sleutel van hun nieuwe huurwoning. Daarmee zijn alle 127 renovatiewoningen en 99 nieuwbouwwoningen van woningcorporatie Talis opgeleverd. Een mijlpaal in de vernieuwing van een gehele buurt, die in december 2017 begon.

1090_fullimage_12-4-2019 14-25-16

Mevrouw Jonkhout (op de foto): “We konden haast niet wachten tot we de sleutel kregen. We hebben namelijk een jaar in een tijdelijke woning gezeten en dat is lang hoor. Maar de tijd is toch wel voorbij gevlogen. En wat zo fijn is: we woonden eerst in een woning die inmiddels gerenoveerd is en daar zouden we ook naar teruggaan. Maar we hebben ons bedacht en wilden toch liever naar een nieuwbouwwoning. En daar was er nog één van vrij, dus die was voor ons!”

Buurt ligt er weer mooi bij
Al zestien maanden wordt er hard gewerkt in de buurt tussen het Goffertpark en het spoor. 127 woningen zijn gerenoveerd en opgeleverd in de zomer van 2018. 115 woningen zijn gesloopt en 99 woningen zijn daarvoor teruggebouwd. Als eerste is gestart met de bouw van het appartementengebouw. De in totaal 16 appartementen (van ca. 72 m2) zijn eind juli opgeleverd. Daarna is verder gebouwd aan 72 ruime eengezinswoningen (van ca. 105 m2), 7 levensloopbestendige woningen (van ca. 100 m2) en 4 woon-werkwoningen (van ca. 105 m2). Hiermee spelen we in op de wensen van jong en oud, kleine en grote huishoudens en mensen die werken en wonen graag combineren. Hillina Wolters, projectleider bij Talis: “Ik heb een positief gevoel over een best pittig project. Behalve de woningen is ook de hele openbare ruimte aangepakt en die combinatie is best uniek. Er was een zeer strakke planning. Alles stond op z’n kop en dat maakte het voor bewoners, aannemer Hendriks en ons behoorlijk intensief. Maar ik ben blij met het resultaat nu. Wat ligt de buurt er weer mooi bij!”

Nog twee maanden werken aan openbare ruimte
De totale herstructurering van de Kolpingbuurt loopt nog even door, want we werken nog twee maanden aan de openbare ruimte. De riolering, kabels en leidingen zijn bijna klaar. Aan de bestrating, beplanting en nieuwe pleintjes wordt nog hard gewerkt. Half juni is echt alles gerealiseerd.

In samenwerking met
Talis werkt samen met bewoners, Hendriks Bouw en Ontwikkeling en de gemeente Nijmegen aan de vernieuwing van de Kolpingbuurt; met behoud van de eigen uitstraling. Provincie Gelderland maakt het mee mogelijk door financiële ondersteuning.

Meer informatie Kolping-project
Kijk op www.indekolping.nl voor meer informatie over de vernieuwing van de Kolpingbuurt. Bijvoorbeeld over de renovatienieuwbouwopenbare ruimte of lees de verhalen van bewoners en andere betrokkenen.

De Kolpingbuurt van bovenaf. Met links het spoor en rechts het Goffertpark.