(024) 352 39 11

Margje Lubbers nieuwe bestuurder woningcorporatie Talis

Margje Lubbers treedt op 1 oktober aan als bestuurder bij onze corporatie. Samen met voorzitter Ronald Leushuis, vormt zij de raad van bestuur van Talis. Lubbers volgt Walter Hamers op, die met pensioen gaat.

Breed maatschappelijk netwerk
Dorien de Wit, voorzitter van de raad van commissarissen van Talis: ‘We zijn blij dat we Margje Lubbers als nieuwe bestuurder van Talis kunnen voorstellen. Zij past uitstekend in het profiel van de tweehoofdige raad van bestuur. Haar brede, maatschappelijke ervaring en netwerk zien wij als meerwaarde voor Talis, haar huurders en de gemeenten Nijmegen en Wijchen’. Ronald Leushuis voegt toe: ‘Ik ben blij met de versterking van Margje Lubbers als nieuwe bestuurder, gezien de grote opgaven waar we voor staan op gebied van voldoende, betaalbare en duurzame woningen in wijken waar het prettig samen wonen is. De gesprekken met Margje heb ik als heel prettig en positief ervaren. Ik kijk er naar uit om samen met haar aan het werk te gaan’.

‘Ervaring met ouderenzorg komt goed van pas’
Lubbers werkt nu nog bij ouderenzorgorganisatie OBG in Nijmegen, waar ze sinds 2013 bestuurder is. Daarvoor werkte zij als bestuurder en business unit manager bij Stichting Bevolkingsonderzoek Oost en als manager Wonen bij woningcorporatie Portaal. Ze keert graag terug naar de Nijmeegse volkshuisvesting: ‘Het is belangrijk dat je je ergens in deze wereld geheel thuis voelt, dat het jóuw plek is. Ook voor de kwetsbare doelgroepen. Er zijn nog steeds te veel mensen op zoek naar woonruimte waar ze hun eigen thuis van kunnen maken. Ik zie ernaar uit om samen met Ronald Leushuis en alle nieuwe collega’s van Talis aan de slag te gaan om daarin te voorzien’.
Haar ervaring bij OBG komt goed van pas. ‘Het aantal thuiswonende 65-plussers zal tussen nu en 2040 verdubbelen. Daarvan hebben velen hulp of zorg thuis nodig en vaak is de woning niet geschikt voor thuiszorg. Om dat vraagstuk op te lossen wil ik graag corporaties, zorgpartijen en de ouderen zelf met elkaar verbinden.’

Pensioen Walter Hamers
De raad van commissarissen en Ronald Leushuis danken Walter Hamers hartelijk voor zijn waardevolle bijdrage aan de volkshuisvesting. Na drie bestuurstermijnen van vier jaar stopt Walter op 1 september als bestuurder bij Talis. Hij blijft tot einde van het jaar als adviseur van het bestuur verbonden aan de corporatie.