(024) 352 39 11

Mooie initiatieven in Binder

Vanaf mei vorig jaar zijn we gestart met het verhuren van kamers in Binder. Er is veel vraag naar deze nieuwe woonvorm voor mensen die vanwege omstandigheden snel, betaalbare woonruimte zoeken. Iedereen kan hier iets voor een ander betekenen. En dit leidt inmiddels al tot mooie initiatieven.

WM 181012 Belastingkantoor

Mensen die hier komen wonen, komen hier omdat ze niet zomaar ergens anders terecht kunnen. De verhuur gebeurt stapsgewijs, zodat iedereen de ruimte en begeleiding krijgt die nodig is. De verhuur verloopt via Talis en voor mensen met een zorgbehoefte via Sterker. Het intensieve beheer pakken de organisaties samen op.

Wijkadviseur Jasper Weerkamp kijkt tevreden terug op de afgelopen periode: “We hebben inmiddels al aan 80 mensen woonruimte kunnen bieden. Met een vast woonadres hebben zij de mogelijkheid om hun leven weer op te pakken. Ze komen in aanmerking voor inkomsten, subsidies en kunnen stappen zetten voor de toekomst. De vraag naar de kamers is groot, maar samen met Sterker kijken we heel kritisch of iemand hier past en of we voldoende begeleiding kunnen bieden. Het is belangrijk dat een bewoner iets voor een andere kan betekenen.”

De nieuwe bewoners verschillen in wat ze nodig hebben en kunnen bieden. Op het kantoor in Binder komen bewoners vaak binnen met mooie ideeën. De medewerkers van Talis en Sterker bekijken samen met de bewoners hoe ze de ideeën echt waar kunnen maken. En dit gebeurt volop. Zo is er een bewoner die van hout plantenbakken en bankjes heeft gemaakt, waar alle bewoners van profiteren. Een andere bewoner zorgt voor het vullen van de bakken en de invulling voor het tuintje. Met behulp van City Deal koken en eten bewoners elke maandagavond samen en is er een wekelijkse tostimiddag. Ook wordt er samengewerkt met de Beweegbus, waar bewoners twee keer per maand kunnen sporten.

De komende maanden verwachten we ook de laatste kamers te verhuren. Belangstellenden kunnen reageren via binder@talis.nl