(024) 352 39 11

Nieuwbouwplan Jerusalem

Talis is van plan om 220 nieuwe woningen te realiseren in Jerusalem.

De 220 huidige woningen worden gesloopt en op de bestaande funderingen worden de nieuwe woningen gebouwd. De 220 nieuwe, energiezuinige en comfortabele woningen voldoen aan de eisen van deze tijd op het gebied van duurzaamheid, levensloopbestendigheid en techniek.

Zo’n vijf jaar geleden is Talis samen met een aantal huurders gestart met de voorbereiding voor de vernieuwing van Jerusalem. Het was de bedoeling om groot onderhoud uit te voeren. Bij de uitwerking bleek dat de kosten voor het groot onderhoud zo hoog waren dat dit geen verantwoorde keuze is. In december 2018 heeft Talis daarom het besluit genomen voor sloop/nieuwbouw. Er komen 220 energiezuinige, sociale huurwoningen van het type ‘Blokje Om’ van Dura Vermeer. De woningen worden nog niet gasloos, maar de voorbereidingen worden wel getroffen zodat de stap naar gasloos op een later moment genomen kan worden.

Het plan
De uitstraling van de nieuwbouw doet recht aan de karakteristieke uitstraling van Jerusalem, maar past ook bij deze tijd. De Franse balkonnetjes komen op verschillende plekken terug. De woningen worden 1,5 meter groter aan de achterzijde en worden duurzaam met moderne installaties. Zo krijgen de woningen zonnepanelen, een warmte-terugwininstallatie voor ventilatie en vloerverwarming. Door de goede isolatie en de warmte-installaties is een verwarming op de verdieping niet nodig. Alleen de badkamer krijgt een radiator. Deze duurzame manier van verwarmen gebeurt op dit moment bij veel nieuwbouwwoningen.

Informatiemarkt
Op 7 januari organiseren wij voor bewoners een informatiemarkt. Tijdens deze markt krijgen ze meer informatie over de woningen en kunnen ze vragen stellen. Ook kunnen ze ook advies krijgen over huurtoeslag of een afspraak maken voor een huisbezoek.

Meer informatie en plattegronden
Klik hier voor meer informatie over het plan, het sociaal plan, de nieuwbouwbrochure of de plattegronden.