(024) 352 39 11

Nieuwe appartementen in Woenderskamp bij EenVandaag

Afgelopen dinsdag werd er in het actualiteitenprogramma EenVandaag aandacht besteed aan de woningnood in Nijmegen. Hierbij wordt onder andere stil gestaan bij de moeite die jongeren tot 29 jaar hebben bij het vinden van een geschikte woning. In de uitzending spreekt EenVandaag met twee huurders nieuwbouwcomplex de Rossiaan in de wijk Woenderskamp in Nijmegen-Noord. Ook vertelt Florence Kleijnen, Manager Verhuur, Verkoop en Welkom, over de bouw van nieuwe woningen.

WM Woenderskamp 210622 44

Voor veel jongeren is particuliere huur te duur. Hierdoor blijven ze vastzitten op hun (te kleine) studentenkamer terwijl ze al geruime tijd afgestudeerd zijn. Zo ook Tesla van Brakel (27 jaar). Zij is al 5 jaar geen student meer, maar woonde tot voor kort nog wel op een studentenkamer. Ook Talis ziet die problemen, want zij is niet de enige. Daarom is bij de verhuur van de 128 nieuwe appartementen ervoor gekozen om 48 appartementen te verhuren aan jongeren tot 27 jaar.

In de uitzending wordt daarnaast ook gekeken naar de problemen rondom het bouwen van nieuwe woningen. Florence Kleijnen verteld bijvoorbeeld over de verhuurdersheffing en andere problematiek die remmend werkt op bouwplannen.

Bekijk het hele item van EenVandaag van afgelopen dinsdag hieronder. Eerder werd al stil gestaan bij Jerusalem. Ook deze uitzending kun je terugkijken.