(024) 352 39 11

Nu ook Buurtmaatjesproject in Wijchen

Niet iedereen maakt even gemakkelijk contact. Veel mensen kennen de wijk niet zo goed of voelen zich eenzaam. Daarom zijn we, na succes in Nijmegen, in samenwerking met welzijnsorganisatie Meer Voormekaar begonnen met het Buurtmaatjesproject in Wijchen. Buurtbewoners helpen iemand anders om mee te doen met activiteiten en andere buurtbewoners te ontmoeten. Want een fijne buur helpt je een stapje verder.

Een keertje samen naar de bibliotheek of een boodschap doen met een buurvrouw. Het zijn de kleine dingen die heel belangrijk kunnen zijn. Zeker als een buurtbewoner weinig contact heeft met andere mensen en niet goed weet wat er allemaal te doen is in de buurt. “Wij zien dat best wat huurders in een isolement zitten. Het zou fijn voor hen zijn als ze meer mee kunnen doen in de samenleving. En dat begint vaak dicht bij huis.” Zegt Ester Keizer, wijkadviseur Talis.

Buurtmaatjes

Ervaring in Nijmegen

Sinds 2019 passen we het Buurtmaatjesproject al toe in Nijmegen. In samenwerking met Bindkracht10 werd het project uitgerold voor bewoners die hier behoefte aan hebben. Vanwege het feit dat we de zelfde signalen zien in Wijchen, kiezen we voor eenzelfde project in Wijchen.

Verschillende wensen

Als je nieuw bent in een wijk (of in Nederland), kan het lastig zijn om contact te leggen met anderen uit de wijk of naar activiteiten te gaan. Dit kan ervoor zorgen dat iemand zich eenzaam voelt. Samen met Meer Voormekaar willen we dit voorkomen. Wat ze precies gaan doen hangt af van de vraag van de bewoner. Een buurtmaatje kan samen met een wijkbewoner op pad gaan bijvoorbeeld of hulp bieden bij een praktische vraag.