(024) 352 39 11

Onderhoud aan 144 eengezinswoningen in de Meijhorst zit erop

In de Meijhorst knapte onze RGS-partner Quadrant 144 eengezinswoningen op. Samen met bewoners, medewerkers van Talis en Quadrant sloten we het project af onder het genot van een hapje en een drankje. Het onderhoud zorgt ervoor dat de woningen er weer fris bij staan en beter geïsoleerd zijn. Hierdoor zijn de woningen energiezuiniger.

20220824 162149

Dakrenovatie en voegwerkzaamheden
Naast noodzakelijk onderhoud maakten we de woningen ook energiezuiniger. Dit deden we door het plaatsen van een nieuw dak inclusief isolatie en na-isolatie van de rest van de woning. Dit zorgt ervoor dat de bewoners minder energie hoeven te verbruiken om de woning warm te krijg. En te houden. Deze verduurzamingsslag is niet alleen goed voor het milieu, maar ook belangrijk voor de betaalbaarheid van onze woningen. Zeker in deze tijd waarin alle prijzen stijgen.

Behalve verduurzaming van de woningen, voerden we ook onderhoud uit om de woning er weer fris bij te laten staan. Klaar voor de volgende jaren. Dit deden we onder andere door voegen te vervangen in de buitenmuren, schilderwerkzaamheden, tochtstrips vervangen en dakplaten en -pannen te vervangen.

Behulpzame bewoners
Naast dat we het onderhoud uitvoerden met onze partner Quadrant, waren de bewoners ook erg behulpzaam naar elkaar en richting ons. Tijdens de opruimmiddag voorafgaand aan het project stonden verschillende bewoners voor elkaar klaar om te helpen met opruimen. Ook dachten de bewoners graag mee om ervoor te zorgen dat het onderhoud soepel verliep en de omgeving zo min mogelijk last had van de werkzaamheden.

Gezamenlijke afsluiting
Samen met de bewoners sloten we het project af. Talis bestuurder Margje Lubbers richtte een woordje tot de aanwezige bewoners en werknemers van Quadrant. Daarna was het tijd voor een hapje en drankje en napraten over het project.

Het laatste dat nog moet gebeuren zijn twee woningen in de wijk. Door de aanwezigheid van vogels in de gevels van deze woningen, mogen we nog niet starten met het onderhoud. In het najaar hopen we hier mee te kunnen starten zodat ook de laatste twee woningen er weer fris en duurzaam bij staan.