(024) 352 39 11

Opening huiskamer Rivo Torto

Donderdag 19 mei was het zover; de gezamenlijke huiskamer in Rivo Torto werd feestelijk geopend. Samen met bewoners uit het complex in Alverna, Zusters van de Heilige Geest, de aannemer en medewerkers van Talis werd de huiskamer officieel geopend. Margje Lubbers, bestuurder van Talis: ‘we zijn blij dat deze huiskamer er is, elkaar ontmoeten en naar elkaar omkijken vinden wij erg belangrijk’.

WM 220519 Rivo Torto 006

Meerdere ontmoetingsruimtes
In het gebouw waren hiervoor al meerdere huiskamers aanwezig. Deze zijn bedoeld voor de paters en zusters die wonen in het gebouw in Alverna. Net buiten het gebouw, in De Sloep, was een gezamenlijke huiskamers voor de andere bewoners. Toen de Zusters van de Heilige Geest aangaven te vertrekken bleef hun huiskamer leeg achter. Dit was voor de bewonerscommissie een mooi moment om bij ons aan te kloppen.
Een initiatief dat wij graag ondersteunen. Margje Lubbers: ‘Wij steunen deze initiatieven graag, het past bij wie wij zijn als organisatie’. In samenwerking met onze RGS-partner Quadrant realiseerden we vervolgens de nieuwe huiskamers voor alle bewoners van Rivo Torto.

Officiële opening door Zuster van de Heilige Geest
Om de huiskamer officieel te openen waren ook de Zusters van de Heilige Geest aanwezig. Drie van hen knipten samen het lintje door. Vervolgens werd er samen met bewoners, de aannemer en medewerkers van Talis geproost op dit feestelijke moment.

De Toren
De nieuwe huiskamer krijgt de naam de Toren en moet ervoor zorgen dat alle bewoners hier samen een kop koffie kunnen drinken, spelletjes kunnen spelen of elkaar kunnen ontmoeten. Om dit te stimuleren overhandigde Margje Lubbers tijdens de opening een logo bord voor naast de deur. Op het bord is behalve de naam ook het logo te zien dat door de bewonerscommissie is ontworpen. De Toren verwijst naar het torentje dat op de binnenplaats van Rivo Torto is te zien.
Daarnaast ontvangen de bewoners ook een tuinset gemaakt door gezinshuis Tof uit Alverna. Hierdoor ontstaat ook de mogelijkheid om bij mooi weer elkaar buiten te ontmoeten.