(024) 352 39 11

Nieuw woonzorgcomplex La Verna officieel geopend

Samen met Hendriks, LuciVer, Driestroom en de bewoners opende we afgelopen vrijdag officieel het nieuwe La Verna. Op de plek van het oude La Verna wonen sinds dit voorjaar 90 senioren in het nieuwe woonzorgcomplex.

Alverna Feest Juli 23 0180

Afgelopen vrijdag verzamelde een groot deel van de bewoners zich bij de hoofdingang van het nieuwe La Verna. Vanuit de schaduw genoten de kersverse bewoners van een hapje, een drankje en muziek van Driestroomband Jukebox. Ook werd het nieuwe La Verna symbolisch geopend door twee bewoners (moeder en zoon) van Driestroom en LuciVer. In het bijzijn van Wethouder Gerrits knipten zij samen het lintje door. En werd het project na 2,5 jaar afgesloten.

Samenwerken aan woonzorgopgaven
“Door wonen en zorg hier te combineren dragen we bij aan een plek waar mensen met plezier wonen” aldus Ronald Leushuis, bestuurder bij Talis. “Ik ben dan ook erg trots dat de samenwerking tussen de partijen erg soepel is verlopen, met dit nieuwe La Verna als prachtige eindresultaat”.

Niet alleen tijdens de voorbereiding en bouw trekken de zorgpartijen samen op om passende zorg te bieden aan de bewoners van La Verna. In het nieuwe La Verna wonen zorgorganisaties LuciVer en Driestroom samen. Hans van Gestel, lid raad van bestuur van Driestroom: “Door hier samen te wonen met LuciVer kunnen we veel van elkaar leren. Dit draagt bij aan het plezierig wonen in dit prachtige gebouw”.

 

 

Geen standaardoplossingen
Met architect Frans van de Looi en aannemer Hendriks Bouw en Ontwikkeling keken we verder dan de standaardoplossing. Door grotere en energiezuinige appartementen, zorgdomotica, een grote gemeenschappelijke en multifunctionele ruimte op de begane grond, een comfortabel binnenklimaat en een mooie tuin zorgen de partijen er voor dat de bewoners een fijne plek hebben waar ze zich thuis voelen. “Onze bewoners wonen hier natuurlijk omdat ze zorg nodig hebben. Maar we vinden het erg belangrijk dat ze hier ook fijn wonen.” geeft Rob van Dam, bestuurder bij LuciVer aan.

Sloop en nieuwbouw
In twee fases werd het nieuwe woonzorgcentrum gebouwd. Door in twee fases te bouwen hoefden de bewoners niet tijdelijk ergens anders te wonen. Na afronding van fase één verhuisden ze naar het nieuwe complex. Vervolgens werd het oude La Verna gesloopt en werd gestart met fase 2. Deze fase werd in 2023 afgerond, waarna de nieuwe bewoners van Driestroom verhuisden naar hun nieuwe woningen. In totaal bestaat het woonzorgcentrum uit 90 woningen verdeeld over 9 woongroepen.