(024) 352 39 11

Opening wijkkantoor Wijchen Zuid

Voortaan kunnen huurders in Hart van Zuid dichter bij huis in gesprek met ons.

Wijkkantoor Wijchen

In Wijchen hebben wij met onze huurders en samenwerkingspartners van Hart van Zuid het wijkkantoor feestelijk geopend. Het wijkkantoor staat op een bijzondere plek, namelijk in Hart van Zuid. Hiermee zijn we zichtbaar in de wijk, dichterbij de huurders en kunnen we beter samenwerken met partners in de wijk. Dit sluit aan bij de ambities die wij met verschillende partijen samen hebben voor Hart van Zuid. In Nijmegen hebben we al veel positieve ervaringen met de wijkkantoren. Voor Wijchen is dit nieuw.

Er zijn om te verbinden
In Hart van Zuid zijn veel partijen aan de slag met de leefbaarheid en vernieuwingen van de wijk. Zo zijn er plannen voor een vernieuwd winkelcentrum, een wijk-, sport- en gezondheidsgebouw en een nieuwe school. Wij ondersteunen deze ambitie met het wijkkantoor. “Hier kunnen huurders laagdrempelig bij ons terecht. Datzelfde geldt voor onze samenwerkingspartners. Op verschillende momenten zijn we open, ook ’s avonds. Zo krijgen we nog meer mee wat er speelt in de wijk. Om nog meer in te zetten op samen werken, hebben we ook een grote vergaderruimte gemaakt”, aldus Ronald Leushuis, bestuurder.

Openingstijden
Het wijkkantoor is in eerste instantie op maandag, woensdag en donderdag geopend van 11.00 tot 12.00 uur en op dinsdag van 18.30 tot 19.00 uur. Wijkadviseur Ester Keizer en wijkbeheerder Willie de Vos kijken er naar uit om dichter bij de huurders en partners te werken en ook om onderdeel uit te maken van de ontwikkelingen in Hart van Zuid.

Willie de Vos en Ester Keizer voor het wijkkantoor in Wijchen Zuid

Wethouder Geert Gerrits is ook bij de opening van het wijkkantoor: “Dit is een mooie tastbare ontwikkeling in Hart van Zuid. Een plek waar je terecht kunt met vragen, ideeën en zorgen. Het past perfect bij het levendige voorzieningenhart dat we in Wijchen Zuid willen ontwikkelen. Een goede opmaat naar een bruisend Hart van Zuid.”

Een verbouwing
We hebben hard gewerkt aan de verbouwing voor het wijkkantoor in Zuiderhoek. De verbouwing zorgde bij de bewoners wel voor de nodige overlast. We verbouwden ook een deel van de kelder. Hier is een grote vergaderzaal waar wij ook samen met partners gebruik van willen maken. Het resultaat is mooi. Het wijkkantoor zit op een zichtbare en goed te bereiken plek.

Ook benieuwd? Bekijk de vlog!
Soufia Chedra is bewoonster én vlogster van Hart van Zuid. Zij maakte een vlog van de opening die hier en op de Facebookpagina van Hart van Zuid te zien is.