(024) 352 39 11

Oplevering eerste fase nieuwbouw La Verna

Vrijdag 28 januari was de sleuteluitreiking van de eerste fase van de nieuwbouw van woonzorgcentrum La Verna. De bewoners van de eerste 60 appartementen verhuizen de komende weken, uiteraard onder begeleiding van LuciVer. Samen met Driestroom, Hendriks Bouw en Ontwikkeling en wethouder Geert Gerrits staan samen op gepaste afstand stil bij deze mijlpaal en nemen een kijkje in de nieuwbouw. Tanja Froidbise, bestuurder van LuciVer en Ronald Leushuis, voorzitter van de raad van bestuur van Talis ondertekenen het huurcontract. Ruim tien jaar samenwerken heeft ervoor gezorgd dat ze hier nu staan en veel blijdschap voelen.

WM 220128 Laverna 25

De juiste zorg in de buurt
Deze woningen zijn nodig, zodat de bewoners in hun eigen buurt de juiste zorg krijgen. Door samen te werken is het gelukt om dit project van de grond te krijgen. “Het was een enorme puzzel, het resultaat is prachtig. Laat de bewoners en medewerkers die kleur geven aan dit gebouw maar komen,” aldus Tanja Froidbise, bestuurder van LuciVer die blij is dat ze de sleutel in ontvangst mag nemen. Bewoners en medewerkers kijken uit naar de ruimere kamers. Dat is ook prettig voor de zorg die nodig is.

De planning
Hendriks bouwt in opdracht van ons 90 grotere appartementen. De bouw is in twee fases, zodat de bewoners niet tijdelijk ergens anders hoeven te wonen. Hendriks startte in december 2020 met de bouw. Ondanks Corona en de maatregelen, is het gelukt om tijdig op te leveren. Vanaf maart wordt het huidige gebouw gesloopt. In het hele plan komen 70 appartementen voor cliënten van LuciVer en Driestroom gaat 20 appartementen huren voor haar ouder wordende cliënten met een beperking. Vanaf mei start de bouw van fase 2 en halverwege 2023 is alles klaar.

Het plan
La Verna ligt op een prachtige plek, in een bosrijke omgeving. Met de nieuwbouw spelen de partijen in op de zorgvraag in Alverna. Ook voor de toekomst, want Alverna vergrijst. De nieuwbouw is comfortabel met ruimere kamers. De woningen zijn een stuk energiezuiniger, ze zijn koeler te houden, het is veiliger zonder drempels en er is zorgdomotica. Het gebouw in een T-vorm bestaat grotendeels uit drie lagen en één vleugel heeft vier lagen. De nieuwbouw heeft een plat dak en is minder hoog dan het huidige La Verna. De 90 appartementen hebben een oppervlakte van 42m2 met een woonkamer, slaapkamer en badkamer met toilet. De appartementen zijn verdeeld in negen woongroepen met onder andere elk een gemeenschappelijke huiskamer en balkon. Op de begane grond bevinden zich de voorzieningen voor alle woongroepen zoals een ontmoetingsruimte.