(024) 352 39 11

Opvang vluchtelingen Oekraïne

Net als zovelen zijn we bij Talis ook zeer geschokt door de situatie in de Oekraïne. We willen waar we kunnen bijdragen aan de opvang van vluchtelingen. De opdracht om vluchtelingen op te vangen komt van het Rijk. Zij vroeg de veiligheidsregio’s en de gemeenten de opvang van vluchtelingen te coördineren. Wij denken met de gemeenten en de corporaties in Nijmegen en Wijchen mee over mogelijke opvanglocaties. In het voormalige belastingkantoor in Nijmegen, waar Talis op de verdiepingen kamers verhuurt (Binder), maakt de gemeente Nijmegen twee verdiepingen geschikt voor opvang.  Wordt een gebouw in gebruik genomen voor opvang dan worden omwonenden geïnformeerd.

Oekraine

Zelf vluchtelingen uit Oekraïne in huis nemen?
Sommige huurders willen vluchtelingen uit de Oekraïne opvangen. Een hartverwarmend initiatief, dat wij graag ondersteunen als het kan. Wilt u een gevluchte Oekraïner in huis nemen? Neem dan altijd contact met ons op. Stuur hiervoor een mail naar welkom@talis.nl. We denken namelijk graag met u mee over wat mogelijk én haalbaar is. Voor u, uw eventuele gezin en de buurt.

Wilt u vluchtelingen opvangen? Dan adviseren we u contact op te nemen met de gemeente.

Laat uzelf goed voorlichten
Het zelf opvangen van vluchtelingen is een goed en mooi streven. Het is wel belangrijk dat u er goed over nadenkt en weet welke gevolgen het mogelijk voor uzelf heeft. Zo kan het zo zijn dat de opvang veel langer duurt dan u nu denkt. We adviseren u dan ook om contact op te nemen met uw gemeente als het gaat om eventuele financiële gevolgen. En neem contact op met Vluchtelingenwerk voor meer informatie en tips.

Kijk ook op de volgende websites voor meer informatie