Minimale huurverhoging voor 93% van onze huurders

Per 1 juli ontvangen de meeste huurders van Talis een huurverhoging van 0,3%. Voor huurders met lagere inkomens verhogen wij de huur dit jaar namelijk met alleen de inflatiecorrectie.

“Wij werken er op verschillende manieren aan om wonen betaalbaar te houden. Vooral voor mensen met een lager inkomen”, vertelt Claudia van der Wel, manager Verhuur en Verkoop. Ook bij de huurverhoging is dit te zien. Huurders met een inkomen tot € 40.349 krijgen dit jaar alleen de inflatie doorberekend van 0,3%, terwijl wettelijk maximaal 2,8% is toegestaan.” Huurders met een inkomen boven de € 40.349 krijgen een inkomensafhankelijke huurverhoging van 4,3%.

Huurdersvereniging Accio is in een vroegtijdig stadium betrokken en heeft positief geadviseerd op het huurbeleid.

Blijvend lagere huren

In 2015 en 2016 heeft Talis voor huurders met lagere inkomens de huurprijs verlaagd. Wettelijk is de maximale huurprijs voor een sociale woning € 710,68. Claudia van der Wel: “Ook in 2017 vragen we lagere huren voor onze woningen. Huurders met een inkomen tot net onder de € 35.000 betalen bij Talis maximaal € 635,05. Voor kleinere woningen met maximaal twee slaapkamers is dit niet meer dan € 592,55.”

Persoonlijk bericht

Voor 1 mei ontvangen alle huurders persoonlijk bericht over de nieuwe huur per 1 juli. Bij deze huurverhogingsbrief zit een uitgebreide toelichting. Eind april vindt u op onze website ook de meestgestelde vragen over de huurverhoging en ons huurbeleid.

Sluit

Mail a friend

  1. Stuur door
  2. Bedankt
Stuur door