Gezocht: projectleider Vastgoed

Voor het team Vastgoed zoeken we een projectleider Vastgoed (36 uur per week).

Wie zijn we?

Talis is een van de grootste woningverhuurders van Gelderland. Naast de verhuur van bijna 10.000 woningen in Nijmegen en ruim 4.000 in Wijchen is Talis actief op het gebied van projectontwikkeling en verkoop van woningen om haar woningvoorraad te verbeteren. Daarnaast zet Talis zich in voor de kwaliteit van de woonomgeving, de leefbaarheid in wijk en straat, de individuele wensen van de klant en het leveren van maatwerk op het gebied van wonen en zorg. Als maatschappelijke ondernemer hecht Talis grote waarde aan een open dialoog en samenwerking met klanten en andere partijen, zoals maatschappelijke organisaties. We zijn een lerende organisatie en streven ernaar dat medewerkers zich voortdurend blijven ontwikkelen. Diversiteit en Inclusie is hierbij een belangrijke dimensie, we willen tenslotte dat onze professionals in staat zijn om de diversiteit die onze samenleving rijk is te bedienen en benutten. Momenteel zijn we bezig hiervoor een duurzame strategie te ontwikkelen. Hier willen we mensen op inzetten die vanuit ervaring en visie kunnen meedenken.

Team Vastgoed

Het team Vastgoed is een nieuw team, ontstaan vanuit de integratie van planmatig onderhoud en dagelijks- en mutatie onderhoud. Resultaat gericht samenwerken (RGS) is hierbij geïntroduceerd als methode voor een nieuwe vorm van opdrachtgeverschap: van directief opdrachtgever naar een open houding. Een opdrachtgeverschap waarbij in samenwerking met een aantal vaste partners onderhoudsscenario’s worden opgesteld. Naast programmatische instandhouding heeft dit als doel om een nieuwe uitstraling van onze complexen te realiseren, waar het voor onze huurders prettig wonen is; niet alleen nu maar ook voor langere tijd. Meteen vanaf de planvorming van onderhoudsprojecten worden de huurders dan ook actief betrokken bij deze aanpak. Deze ontwikkeling vraagt dan ook een andere cultuur en een andere manier van werken, zowel binnen Talis als bij de aannemers. Wij investeren daarin omdat de focus, naast kleinschalige nieuwbouw, zich met name richt op onderhoud en verbetering van het bestaande bezit.

Wat ga je bij ons doen?

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het uitzetten van onderhoudsprojecten, van voorbereiding tot oplevering. Dit doe je vanuit de methodiek van RGS. Je legt aan je manager verantwoording af op alle beheersaspecten (GOTIK). Vanuit de strategie 'evenwicht in de ratio en de emotie' zorg je, voor de verbinding van alle interne collega’s en externe partijen die van belang zijn bij de planvorming. Daarnaast adviseer je vanuit je senioriteit jouw collega-projectleiders over de werkzaamheden binnen hun projecten.

Wie zoeken wij?

Als nieuwe collega heb je minimaal je HBO bouwkunde of werktuigbouwkunde afgerond en beschik je over aantoonbare ervaring als projectleider, bij voorkeur vanuit de opdrachtgeverskant. Je bent dan ook in feite al een senior projectleider. Wij vinden het vanzelfsprekend dat je bereid bent om jezelf continue te ontwikkelen door middel van opleidingen en training on the job. Je bent proactief, stressbestendig en zelfstandig. Daarnaast ben je in staat om met overtuigingskracht tegenwicht te bieden wanneer dat nodig is, zonder daarbij de verbinding met de ander te verliezen. Collega’s werken graag met jou samen. Je bent in staat de uitgezette strategie te vertalen naar operationele en tactische activiteiten. Je focus is gericht op mogelijkheden in plaats van beperkingen. Je beschikt over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Kennis van de RGS-methodiek is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een arbeidscontract aan voor de duur van één jaar voor 36 uur per week in een dynamische omgeving. Bij goed functioneren is de intentie deze overeenkomst om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt rekenen op een prima salaris (salarisschaal J van de cao Woondiensten) en goede arbeidsvoorwaarden. Een leven lang leren wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. We werken tijds- en plaatsbewust, dit waarborgt een goede balans tussen werk en privé.

Sollicitatieprocedure

Wil je meer inhoudelijke informatie, neem dan contact op met John Pijnappels (manager) op telefoonnummer (024) 352 34 90. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.talis.nl .

Ben jij de kandidaat die wij zoeken en ben je geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae uiterlijk op 18 december 2017 naar Christine Salters, P&O, Postbus 628, 6500 AP Nijmegen. Je kunt ook mailen naar vacature@talis.nl .
De eerste oriënterende gesprekken staan gepland op 10 januari 2018.

Sluit

Mail a friend

  1. Stuur door
  2. Bedankt
Stuur door