(024) 352 39 11

Zwanenveld

Op deze pagina leest u meer over het groot onderhoud aan en verduurzamen van de 453 woningen van de hoogbouw in Zwanenveld. Met de uitvoering van de plannen krijgen de flats een betere uitstraling, worden de woningen comfortabeler en zijn ze klaar voor de toekomst. 70% van de huurders van in Zwanenveld heeft akkoord gegeven op de plannen voor groot onderhoud en verduurzamen van de flats. Dit is nodig om de werkzaamheden uit te kunnen gaan voeren.

De komende periode gaan wij aan de slag met het verder voorbereiden van de plannen. Onderaan deze pagina vindt u de brochure waarin alle werkzaamheden en plannen zijn uitgewerkt.

Zwanenveld AI Zijaanzicht

Aan de afbeeldingen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend

Aandacht voor uitstraling

De flats van Zwanenveld komen uit de jaren zeventig en verdienen een verbetering. De gebouwen krijgen daarom een nieuwe, eigentijdse uitstraling. Zo komen er onder andere nieuwe entrees, krijgen de kopgevels een mooie afwerking en voeren we schilderwerk uit. De nieuwe entree bekijkt u op de impressie hieronder.

Energie besparen en betaalbaarheid
We hebben veel aandacht voor duurzaamheid en betaalbaarheid van de woningen. Zo krijgen alle woningen HR++ glas, we vervangen de voor- en balkondeuren en we isoleren de kopgevel en het dak opnieuw.

Daarnaast zijn de CV-ketels en de bijbehorende kanalen aan vervanging toe. Dit is een mooi moment om de woningen aardgasvrij te maken. Hiermee bereiden we de woningen voor op de komst van het publieke warmtenet in Dukenburg van de gemeente Nijmegen. Hierbij is betaalbaarheid het uitgangspunt voor ons. In het voorstel wordt de betaalbaarheid voor de bewoners gegarandeerd, ook voor de toekomst.

Presentatie bewonersbijeenkomst
Op 5 maart 2024 was er een informatiebijeenkomst voor bewoners. Hieronder bekijkt u de presentatie en de meest gestelde vragen en antwoorden.

Presentatie Informatieavond Zwanenveld

Brochure vraag & antwoord

Standpunt Huurdersverenigingen en Woonbond