(024) 352 39 11

Ronald Leushuis is ambassadeur Taskforce Wonen en Zorg

“We moeten nú met z’n allen aan de slag om er voor te zorgen kwetsbare mensen – nu en in de toekomst – goed en zelfstandig kunnen wonen in wijken waar ze zich thuis voelen, met de juiste zorg en begeleiding. Dit is ook de reden waarom ik  ambassadeur geworden ben van de landelijke Taskforce Wonen en Zorg.”

Met deze rol als ambassadeur onderstreept Ronald Leushuis, bestuurder van Talis, het belang van een goede samenwerking op de omvangrijke woonzorgopgave.

Taskforce Wonen en Zorg

De Taskforce Wonen en Zorg bestaat uit negen bestuurders van VNG, Aedes, ActiZ en de ministeries VWS en BZK. Zij wil dat gemeenten, woningcorporaties en zorgorganisaties met elkaar in gesprek gaan over de omvang en de aanpak van de woonzorgopgaven. Eén van de ambities van de Taskforce is dat alle gemeenten in 2021 een woonzorgvisie hebben opgesteld op basis van een concrete analyse van de lokale opgaven op het gebied van wonen, zorg, welzijn en leefbaarheid voor ouderen en andere mensen met een ondersteunings- of zorgbehoefte.

De Taskforce werkt met een veertigtal ambassadeurs die lokaal het gesprek aanjagen tussen zorgorganisaties, woningcorporaties en gemeenten over de woonzorgopgave. Ronald is in de regio Arnhem-Nijmegen één van de drie ambassadeurs samen met Gea Hofstede, wethouder van gemeente Rheden, en Jeanette Horlings-Koetje, bestuurder bij zorgorganisatie Samen Zorgen uit Herveld.

Lees meer over Ronalds motivatie en visie op Wonen, Zorg en wijken in zijn blog op de website van de Taskforce.

Ronald Leushuis Talis