(024) 352 39 11

Start bouw 124 betaalbare huurappartementen Woenderskamp

Persbericht
Talis start met de bouw van 124 appartementen in de wijk Woenderskamp in Nijmegen-Noord. Deze woningen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens en ook geschikt voor starters. Talis bouwde nog niet eerder op zo’n grote schaal wat kleinere appartementen. In Nijmegen is veel vraag hier naar. Michel Pott, projectmanager van Talis: “Het is een vreemde tijd om te bouwen. Veel werk ligt stil of loopt anders. We houden ons natuurlijk aan de landelijke maatregelen vanwege corona. Mooi en belangrijk dat de bouw van deze woningen door kan gaan. In Nijmegen is een groot tekort aan betaalbare huurwoningen. Zeker ook voor kleine huishoudens. Met 124 kleine en betaalbare appartementen erbij, kunnen we een grote bijdrage leveren.” Aannemer Nijhuis Bouw B.V. bouwt de woningen. Het ontwerp is van Flow Architecten.

De woningen hebben energielabel A en een huurprijs vanaf € 550 per maand. De verhuur via Entree begint eind dit jaar en eind 2021 krijgen de nieuwe huurders hun sleutels. Tien appartementen zijn speciaal voor én met Mindset Wonen ontworpen. Mindset is een woongemeenschap met jonge mensen met een fysieke beperking die intensieve zorg (minimaal zorgzwaartepakket vijf) nodig hebben en hier alles zelf regelen. Zij hebben zelf het initiatief genomen om ze te gaan wonen. Dat is uniek in Nederland.

Het plan met veel betaalbare, energiezuinige woningen
Het ontwerp voor de appartementen bestaat uit twee gebouwen met een binnentuin en dakterras. Talis bouwt in Woenderskamp 94 appartementen van 43 m² tot 50 m². Deze hebben één slaapkamer. De appartementen hebben een gemeenschappelijke tuin. De huurprijzen van de appartementen variëren van ongeveer € 550 tot € 620. Ook bouwt Nijhuis voor Talis in hetzelfde gebouw twintig maisonnettes van 75 m².  Deze hebben een woonkeuken op de begane grond en een woonkamer, slaapkamer en balkon op de 1e verdieping. Alle appartementen en de maisonnettes zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens, van alle leeftijden. Omdat Talis straks veel woningen tegelijk aan gaat bieden in de advertenties op Entree, maken starters meer kans op een appartement dan normaal.

Michel Pott: “Het toevoegen van dit grote aantal kleinere woningen aan ons woningbezit, sluit aan bij onze koers. Het is nodig om nu, én in de toekomst, passende en betaalbare woningen te kunnen aanbieden aan de groeiende groep één- en tweepersoonshuishoudens. We verkopen ook ieder jaar een klein aantal woningen. Dit zijn dan voornamelijk de grotere eengezinswoningen.

Uniek: wonen met een beperking en zelf alles regelen
In het gebouw komen tien appartementen voor Mindset Wonen. Aanstaande bewoners hebben meegedacht over de plattegronden. Mindset Wonen is een woongemeenschap voor mensen met een fysieke beperking. Nergens nog in Nederland worden woningen gebouwd voor mensen met een fysieke beperking vanuit eigen initiatief en waar zij verder alles zelf kunnen regelen. De toekomstige bewoners zijn jonge, enthousiaste mensen die minimaal een zorgzwaartepakket vijf hebben met een persoonsgebonden budget. Deze appartementen liggen op de begane grond. De bewoners kunnen dus makkelijk naar de tuin en naar hun gemeenschappelijke huiskamer (de loungeruimte). Nog enkele woningen van Mindset zijn beschikbaar.

Nog veel meer nieuwbouw
Later dit jaar, in juni, start Talis met de bouw van 19 eengezinswoningen en 27 appartementen in Zuiderveld. Ook voor andere projecten verwacht Talis ondanks de coronamaatregelen de komende maanden nog verder te komen met de voorbereiding of met de bouw. Tussen nu en 2025 wil Talis in totaal 700 sociale huurwoningen in de Waalsprong er bij hebben gebouwd. Dat is het dubbele aantal van wat er nu is aan Talis-woningen.


Binnentuin


Entree