(024) 352 39 11

Start groot onderhoud appartementen Jerusalem

Vanaf half april starten we, samen met aannemer De Variabele, in Jerusalem met het groot onderhoud van 81 sociale huurappartementen in de typische, naoorlogs gebouwde, gekleurde woongebouwen.

0b191985-045b-4c38-9262-791136656d5b_Jerusalem9

De acht gebouwen zijn niet in eigendom van Talis. De 81 appartementen die nog van ons zijn, liggen verspreid over de gebouwen. In de komende maanden gaan ook de VvE’s aan de slag met onderhoud.

‘Het is een product dat bij ons past: betaalbare huurappartementen op een centrale plek voor één of meerpersoonshuishoudens. Daar is momenteel veel vraag naar in Nijmegen.’ aldus Dorien van den Brink, projectmanager bij Talis. ‘Het is mooi dat we deze appartementen nu op gaan knappen.’ De 81 huurappartementen krijgen nieuwe kozijnen en HR++glas. We vernieuwen verder zoal buitendeuren en leidingen, keukens en sanitair. De appartementen voldoen na het onderhoud aan de binnenkant weer aan de eisen van deze tijd. Ruim 70 procent van de huurders heeft aangegeven achter de plannen te staan, voor allemaal gaat het onderhoud door. Eigenaren kunnen tegen betaling mee doen aan het onderhoud.

Vrijdag 22 maart konden de bewoners van de appartementen hun rommel opruimen in containers. ’s Middags konden de bewoners een frietje komen eten om de start van de bouw te vieren. De start van dit project is meteen het begin van alles wat we in de buurt Jerusalem gaat doen. We werken samen met bewonersgroepen aan een nieuwbouwplan en een sociaal plan voor de 220 eengezinswoningen in Jerusalem.