(024) 352 39 11

Start onderhoud etagewoningen Voorstenkamp

We gaan beginnen met het groot onderhoud aan 125 etagewoningen in de Voorstenkamp. Er is veel aandacht voor duurzaamheid van de woningen. De woningen krijgen minimaal energielabel B en we onderzoeken de mogelijkheden voor circulariteit: hoe je oude bouwmaterialen opnieuw gebruikt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Quadrant.

041c422e-7dd6-42f6-81c5-261eb02d90f0_Voorstenkamp1

Circulariteit
We onderzoeken in de Voorstenkamp hoe we materialen opnieuw kunnen gebruiken (circulair bouwen). In de bouw worden veel grondstoffen gebruikt en het hergebruiken van materialen helpt in het verduurzamen. In dit project worden mogelijkheden voor hergebruik van onder andere ramen, kranen en bouwmaterialen van keukens toegepast. Ook wordt gezocht naar mogelijkheden om bewoners samen gebruik te laten maken van apparaten, zoals bijvoorbeeld een wasmachine. Het slim nadenken over materialen doen we samen met aannemer Quadrant, de HAN, de Radboud universiteit en uiteraard met bewoners.

De werkzaamheden
De woningen worden geïsoleerd, ze krijgen HR++ glas en ze worden geschilderd. Als bewoners het willen en de ruimtes voldoen aan de leeftijdsgrens, worden de badkamer, keuken en het toilet vernieuwd. Er komt een aansluiting voor elektrisch koken, leidingen worden vernieuwd en de CV wordt vervangen. Daarnaast voeren we werkzaamheden uit om de brandveiligheid te vergroten en krijgen de gebouwen krijgen een frissere entree en uitstraling. We bekijken de mogelijkheden voor zonnepanelen. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind van het jaar gereed.