Start verhuur woningdelen

Wij starten met de verhuur van de eerste drie woningen in onze proef voor woningdelen. Met woningdelen bieden wij twee woningzoekenden de mogelijkheid om samen een betaalbare woning te huren. Vanaf 8 oktober adverteren we de woningen op Entree.nu.

Woningdelen

Wat is woningdelen?
Met woningdelen bieden wij woningzoekenden de mogelijkheid om een betaalbare woning te huren. We splitsen hiervoor een grotere eengezinswoning in twee onzelfstandige huurwoningen. Elke huurder krijgt een eigen slaapkamer en badkamer. De woonvorm past goed bij alleenstaanden die het leuk vinden om samen gemeenschappelijke voorzieningen te delen. We gaan dit jaar starten met drie woningen.

Welke woningen gaan we delen?
We gaan drie woningen splitsen. Het gaat om de volgende adressen:

  • Aldenhof 3821 in Nijmegen
  • Daltonstraat 41 in Nijmegen
  • Havikstraat 29 in Wijchen

Waarom woningdelen?
Zoals we dagelijks in het nieuws horen, is er een groot tekort aan woningen en wonen dreigt voor veel mensen onbetaalbaar te worden. Naast nieuwbouw kijken we ook naar onze bestaande woningen. We hebben vrij veel grotere eengezinswoningen, terwijl wij zien dat dat de grootte van huishoudens verandert. Ruim 70% van onze woningzoekenden is alleenstaand. Woningdelen biedt hier een oplossing voor. Door één woning te splitsen kunnen we twee woningzoekenden een betaalbare woonruimte bieden. Bovendien kan woningdelen een antwoord bieden voor mensen die het prettig vinden om samen in een woning te wonen.

We starten met een proef. Tijdens deze proef onderzoeken we hoe we de woningen gaan verhuren, maar ook wat dit betekent voor de buurt. We blijven de proef met deze woningen volgen. Afhankelijk van onze ervaringen gaan we de komende jaren meer woningen delen.

Wat zijn de voorwaarden?
We verhuren de woningen via Entree. We doen dit net als met onze andere woningen op basis van meettijd. Dit wil zeggen dat huurders met de langste meettijd als eerste kans maken. We verhuren de woning aan één woningzoekende die zelf iemand voordraagt om de woning mee te delen. Vooraf voeren we altijd een gesprek met de kandidaat huurders. Woningdelen is overigens echt iets anders dan kamerverhuur. Het is bedoeld voor alleenstaanden, niet studenten, die het gezellig en handig vinden om samen een aantal gemeenschappelijke voorzieningen te delen. De eigen badkamer biedt meer privacy, waarmee we verwachten dat het voor een grotere groep aantrekkelijk is.

Heeft u interesse in woningdelen en wilt u geïnformeerd worden als we meer woningen gaan verhuren? Vul dan bijgaand formulier in.