(024) 352 39 11

Stijging van energielasten, wat betekent dit voor u?

De energielasten en in het bijzonder de gasprijzen zijn dit jaar enorm gestegen. Wij begrijpen dat dit ingrijpende gevolgen kan hebben voor onze huurders. Huurt u een woning van ons en heeft u problemen met het betalen van de huur? We gaan in gesprek en luisteren naar het verhaal van onze huurders. We werken nauw samen met onze partners om mensen met betalingsproblemen te kunnen helpen. Er is vaak niet één oplossing, iedere situatie is uniek en vraagt om een andere aanpak. Hierover gaan wij graag met u in gesprek.

Een woning met collectieve verwarming?
Woont u in een appartement met collectieve verwarming én betaalt u de stookkosten via de huur aan Talis? Dan hoeft u zich niet direct zorgen te maken. Wij hebben energiecontracten voor twee jaar. Dit jaar zult u de prijsstijgingen dus niet gelijk merken. Voor 2023 maken we weer nieuwe afspraken met onze energieleverancier. 

Energiezuiniger maken van woningen
Voor Talis is duurzaamheid en het energiezuiniger maken van woningen heel belangrijk. De afgelopen jaren hebben we veel energiebesparende werkzaamheden uitgevoerd. We hebben volop geïnvesteerd in het isoleren van vele woningen en het plaatsen van zonnepanelen. Dit blijven we de komende jaren doen. Gaan wij bij u aan de slag? Dan informeren wij u altijd ruim van tevoren.

Wat doet de overheid?
De overheid komt mensen hierin tegemoet door de energiebelasting te verlagen. Daarnaast gaat er geld naar de gemeente voor het isoleren van woningen.

Wat kunt u zelf doen?
Minder uitgeven aan energie kan elke dag en hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met handige energiebespaartips bent u snel wat goedkoper uit. U kunt ook hulp van een energiecoach vragen. Daarnaast vindt u op onze website meer informatie over elektrisch koken. Wilt u zelf zonnepanelen plaatsen, dan kunt u dit aanvragen

Gratis energiebesparende producten
In Wijchen kunt u als huurder nu gratis energiebesparende producten bij de gemeente aanvragen, zoals een ledlamp, radiator ventilator of waterbesparende douchekop. In Nijmegen start binnenkort een vergelijkbare actie. Houd hiervoor onze website in de gaten!