(024) 352 39 11

Talis in 2019

13.779 woningen, waarvan 703 zorgwoningen, en alle woningen op gemiddeld label B. Nieuwe huurders beoordelen ons met een 7,5. En we hebben € 50,4 miljoen geïnvesteerd in nieuwbouw en groot onderhoud…. Dit zijn enkele cijfers uit 2019 die u kunt lezen in ons jaarverslag Binder. Het hele verslag en de samenvatting ‘Talis in feiten & cijfers 2019’ kunt u hieronder downloaden.

Een jaarverslag is een mooi moment om stil te staan bij waar we als woningcorporatie mee bezig zijn: zorgen voor voldoende woningen met betaalbare huren. Daarbij staan wooncomfort, duurzaamheid en veiligheid hoog op onze agenda. Maar we investeren niet alleen in woningen; ook in (samen) wonen en samen leven. Een mooi voorbeeld daarvan is Binder.

In het voormalig belastingkantoor bij Centraal Station Nijmegen verhuren we kamers aan mensen die door omstandigheden snel een betaalbare en tijdelijke woonruimte zoeken. Binder is een project waar ons werk als sociaal huisvester in de breedte naar voren komt; waarin we samenwerken om vraagstukken op te lossen, een bestaand pand tijdelijk een andere bestemming krijgt, waarbij we woonruimte bieden aan die mensen die het écht nodig hebben, waar we maatwerk leveren in de begeleiding en tijdelijkheid. En waar mensen – naar draagkracht –
iets voor elkaar kunnen en moeten betekenen.

Het jaar 2019 sluiten we af met het behalen van een mooie mijlpaal: gemiddeld energielabel B voor al onze (bijna 14.000) woningen. In totaal hebben we afgelopen 7 jaar zo’n 6.500 woningen van circa 25 jaar of ouder vernieuwd en verduurzaamd, met een totale investering van ruim € 300 miljoen. Tot nu toe voeren we het groot onderhoud, inclusief verduurzaming, uit zonder huurverhoging voor de zittende huurders. Dit zorgt voor verlaging van de woonlasten, het energievoordeel is namelijk voor de huurders. Samen met de huurverlaging in 2015 en 2016 hebben we hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan de beheersing van de woonlasten van onze huurders afgelopen jaren.

Bent u nieuwsgierig naar waar we ons nog meer voor hebben ingezet in 2019? In het overzicht in één oogopslag ‘Talis in feiten & cijfers‘ vindt u belangrijke punten overzichtelijk op een rijtje. Het volledige jaarverslag leest u hier: Talis jaarverslag 2019.