(024) 352 39 11

Talis levert laatste huurwoningen in Grote Boel op

Op 24 augustus heeft Talis de laatste 42 huurwoningen in Grote Boel samen met de bewoners en wethouder Vergunst feestelijk opgeleverd. In totaal realiseerde Talis 149 woningen in Grote Boel.

7a7ebd95-24b4-4dfc-b7f1-296ecfc18da2_Grote Boel opleve 1

In juni 2015 startte de corporatie als eerste met het bouwen van woningen in deze nieuwe wijk. Inmiddels is de Grote Boel een mooie, gevarieerde wijk met diverse woningtypes en veel aandacht voor groen.

De 42 huurwoningen in de Ananta Toerstraat, Hella Haassestraat, Garcia Lorcastraat en Nelly Sachsstraat zijn bijzondere woningtypes: drie rolstoelwoningen, kleinere eengezinswoningen en boven- en benedenwoningen. Er is bewust gekozen voor kleinere woningen, omdat Talis merkt dat niet iedereen een grote eengezinswoning wenst, maar dat er ook vraag is naar kleinere woningen met een lagere huurprijs. Aannemer De Vree en Sliepen heeft de woningen gebouwd.

Bij de nieuwe woningen was ook aandacht voor literatuur in de openbare ruimte. In overleg met Monique de Koning van de werkgroep Literaire Bakens zijn er op twee gevels teksten geplaatst uit boeken van Hella Haasse en Federico Garcia Lorca. Dit sluit aan bij de straatnamen die naar deze auteurs vernoemd zijn. Speciaal voor de opening heeft Stadsdichter Amal Karam het volgende gedicht gemaakt voor de bewoners:

Op dit stukje boom
wordt mijn zweet brood
Hier plant ik een bestaan
Schenk je mijn glimlach
Snijd de tijd en serveer gezelligheid.

Zo kleed ik je aan tot mijn thuis
Ik ver- huis dichterbij
Wij springen ten noorden van de Waal
naar een geluksverhaal.

Tijdens de feestelijke oplevering heeft Amal Karam broodplanken met hierop het gedicht aan de bewoners overhandigd.