(024) 352 39 11

Talis vraagt compensatie aan voor mensen met een blokaansluiting in hun woongebouw

We zijn begonnen met het aanvragen van de compensatie voor onze huurders die een blokaansluiting in hun gebouw hebben (Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluiting). De overheid besloot namelijk dat verhuurders en Verenigingen van Eigenaren de compensatie voor hun huurders met een blokaansluiting moeten aanvragen. Dit betekent dat u de compensatie niet zelf kan aanvragen. In dit artikel leest u meer over de compensatie en hoe wij deze moeten verrekenen.

Binder Home

De tegemoetkoming bestaat uit twee delen
Een deel voor de eerste zes maanden van 2023, en een deel voor de tweede zes maanden van 2023. Op dit moment is alleen de tegemoetkoming voor het eerste deel bekend gemaakt. De bedragen voor de tweede zes maanden worden eind juni door de overheid bekend gemaakt.

Wij ontvangen voor de eerste zes maanden maximaal € 786,45 per zelfstandige woonruimte die is aangesloten op een blokverwarming. Het totale bedrag dat we ontvangen verdelen we over al onze woningen die recht hebben op de compensatie. Het verdelen doen we op basis van uw verbruikskosten. Deze manier van verrekenen is bepaald door de overheid.

Let op: bewoners van een voormalige WoonGenoot woning (behalve de Meiberg) komen niet in aanmerkingen voor de tegemoetkoming. Deze woningen hebben een ander energiecontract met lagere tarieven dan het landelijk energieplafond. Deze woningen vallen daarom buiten de regeling.

We verrekenen de compensatie met uw nieuwe voorschot voor de warmtekosten
We passen per 1 juli uw voorschot aan. In dit nieuwe voorschot voor uw warmtekosten nemen we de compensatie al mee. Dit betekent dat u direct gebruik maakt van de compensatie. En dat u het bedrag dat wij als compensatie ontvangen niet als geheel op uw rekening krijgt.

Uw nieuwe voorschot ontvangt u, net zoals andere jaren, voor 1 juli. Uw voorschot verandert dan per 1 juli 2023. De hoogte van uw nieuwe voorschot is afhankelijk van de kosten van het contract dat we afsloten. En uw verbruik in het afgelopen jaar.

We verwachten in het najaar antwoord te hebben onze aanvraag
Als wij meer weten over onze aanvraag hoort u dat van ons. Meer informatie over deze regeling van de overheid vindt u op hun website. Heeft een u een vraag voor ons? Bekijk dan eens onze veel gestelde vragen over energieprijzen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.