(024) 352 39 11

Veel belangstelling Operatie Steenbreek

Huurders in de Kop van Tolhuis worden heel enthousiast van meer groen in hun tuin en leefomgeving. Dat bleek eind augustus bij de aftrap van ‘Operatie Steenbreek’. Oftewel: ‘stenen uit de tuin en groen erin’. 18 huurders hebben zich opgegeven om zaterdag 29 september hun tuin te vergroenen.

d7683baa-6683-49b2-9ee0-d212072c2127_WM_180829_Steenbreek

Margot Ribberink (weervrouw en ambassadeur van Operatie Steenbreek) riep eind augustus Tolhuisbewoners op om stenen uit hun tuin in te ruilen voor groen en legde uit waarom dat belangrijk en nodig is. Er waren vast drie tuintjes aangelegd waar buurtbewoners konden zien hoe zo’n groene tuin eruit kan zien.

Operatie Steenbreek in Tolhuis is een samenwerking tussen bewoners, Talis, De Bastei (centrum voor natuur en cultuurhistorie) en hoveniersbedrijf De Enk. Op 29 september gaan bewoners onder begeleiding zelf aan de slag met de vergroening van hun tuin.

De Enk zorgt dat ook de schuurtjes aan de straatkant worden bekleed met beplanting zodat het aanzicht in de hele straat veel groener wordt. Het jaarlijkse snoeien gebeurt samen met bewoners.