(024) 352 39 11

Verhuur woningen voor jongeren in Nijmegen-Noord

Tot eind maart verhuren we in totaal 48 starterswoningen in de wijk Woenderskamp in Nijmegen-Noord. Hier komen twee woongebouwen met in totaal 124 appartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens. De eerste 20 woningen voor jongeren zijn al aangeboden. De andere 28 bieden we de komende weken per 8 tot 10 aan via Entree. We bouwen voor het eerst zo veel kleine sociale huurappartementen met ook een groot deel speciaal voor jongeren in die gebouwen

WM Woenderskamp 210226 03

Jongeren
De eerste 15 lootwoningen zijn al verhuurd. De overige woningen op basis van meettijd verhuren we vanaf april. De appartementen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens, van alle leeftijden en een groot deel speciaal voor jongeren. Florence Kleijnen, manager Verhuur: ‘Voor jongeren is het op het moment echt lastig om aan een betaalbare woning te komen. Er is een enorme vraag. Vanwege het woonruimteverdeelsysteem in deze regio verhuren wij vooral met meettijd. Hierdoor kom je als starter lastig in aanmerking voor een sociale huurwoning. Ook koopwoningen worden steeds duurder. Vandaar dat we hier een groot deel van de woningen speciaal aanbieden voor jongeren. Het biedt kansen voor de jongeren die zijn opgegroeid in Nijmegen-Noord of andere plekken uit Nijmegen om hier te blijven én voor anderen uit de regio om dicht bij de stad te wonen. Het is een prachtige plek waar iedereen langs rijdt. In de 15 lootwoningen die verhuurd zijn, komen ook relatief jonge kandidaten en voornamelijk uit Nijmegen. De gemiddelde leeftijd is 26 jaar.’

Veel betaalbare, energiezuinige woningen
Nijhuis Bouw B.V. bouwt de woningen. Het ontwerp is van Flow Architecten. Dit bestaat uit twee gebouwen met een binnentuin en dakterras. Er komen 94 appartementen met een oppervlakte tot 50 m² en twintig maisonnettes met een oppervlakte van 75 m². Alle woningen hebben één slaapkamer.  De woningen hebben energielabel A en een huurprijs van ongeveer € 550 tot € 630 per maand. De maisonnettes (niet speciaal voor jongeren) hebben een huurprijs van € 752,33. De huurders krijgen naar verwachting rond de zomer hun sleutel.

Uniek: wonen met een beperking en zelf alles regelen
In het gebouw komen tien appartementen voor Mindset Wonen. Aanstaande bewoners hebben meegedacht over de plattegronden. Mindset Wonen is een woongemeenschap voor mensen met een fysieke beperking. Nog nergens in Nederland worden woningen gebouwd voor mensen met een fysieke beperking vanuit eigen initiatief en waar zij verder de zorg zelf kunnen regelen. De toekomstige bewoners zijn jonge, enthousiaste mensen. Bijna alle woningen van Mindset zijn verhuurd.

Meer woningen
Afgelopen jaren is de roep om nieuwe huurwoningen steeds luider geworden. Vooral de vraag naar kleine één- en tweepersoonswoningen is groot. Woensderskamp is het tweede project van ons waarbij aan jongeren wordt verhuurd. Nimbus was in 2016 de eerste plek voor jongeren niet ouder dan 27 jaar. Zij mogen hier maximaal vijf jaar wonen. Tussen nu en 2025 realiseren we ongeveer 700 huurwoningen in Nijmegen-Noord. Deze kleinere, betaalbare appartementen sluiten goed aan bij de vraag van jongeren.