(024) 352 39 11

Vernieuwing Kolpingbuurt feestelijk van start

Vrijdag 19 vierden we dat we deze maand echt begonnen zijn met de vernieuwing van de Kolpingbuurt. Met bewoners, gemeente Nijmegen, aannemer en andere betrokkenen gaven we het startsein. Binnen 1,5 jaar pakken we de 242 woningen én de openbare ruimte aan.

We gaan in totaal 127 woningen renoveren, 115 woningen slopen en 99 nieuwe woningen bouwen. En de openbare ruimte pakken we aan, onder andere door 6 nieuwe pleintjes en meer ruimte en groen. Een verbeterde Kolping, met behoud van de eigen uitstraling.
Voor meer informatie over de hele vernieuwing: www.kolpingbuurtalsnieuw.nl.

 

Bestuurder van Talis, Ronald Leushuis, spreekt een volle tent toe tijdens het feestje. “Met de vernieuwing van de complete Kolpingbuurt is een bijzonder, niet alledaags project gestart. Ook voor Talis voelt dit project als ‘van ons’, omdat we deels voortkomen uit Woningbouwvereniging Kolping. Hier liggen letterlijk onze roots.”

Bewoners onthulden het bouwdoek van het appartementgebouw dat in de zomer van 2018 al klaar is.

Wethouder Velthuis van de gemeente Nijmegen onthulde een miniatuurbankje. Van twee gekapte Amerikaanse eiken gaat Stadsboom een paar echte banken maken die later terug worden geplaatst in de Kolping.

Een bewoonster en de projectleider Vastgoed van Talis, Hillina Wolters, hingen symbolisch sleutels van renovatiewoningen aan een grote ring. Deze ring komt later terug in een herinneringenmuur (de zogenaamde letterbak).

Een medewerker van Hendriks Bouw en Ontwikkeling sloopte een woning. Er zijn 5 woningen aan het begin van het project gesloopt. De andere 110 volgen na de zomervakantie van 2018.

“We hebben er zin in!”

Kolping van bovenaf
Op deze foto zie je mooi de eerste zonnepanelen liggen op renovatiewoningen In het midden), rechtsboven de puin van de woningen die nu gesloopt zijn en bovenin de bouwklare grond waar het appartementengebouw komt te staan.