(024) 352 39 11

Wij starten proeven met huurdelen en woningdelen

Bent u woningzoekende en vindt u het prettig om een woning te delen of tijdelijk een kamer te huren? Of heeft u tijdelijk een kamer over? Wij starten dit jaar met twee proeven: huurdelen en woningdelen. Beide proeven helpen om woningzoekenden sneller een kans op een betaalbare huurwoning te bieden.

Woningdelen
Met woningdelen bieden wij woningzoekenden de mogelijkheid om een betaalbare woning te huren. We splitsen hiervoor een grotere eengezinswoning in twee onzelfstandige huurwoningen. Elke huurder krijgt een eigen slaapkamer en badkamer. De woonvorm past goed bij alleenstaanden die het leuk vinden om samen gemeenschappelijke voorzieningen te delen. We gaan dit jaar starten met drie woningen. Hiervoor moeten de woningen eerst verbouwd worden. Daarna adverteren we ze via Entree. We zoeken dan een alleenstaande huurder die zelf een andere huurder kan aandragen. Wilt u meer weten over woningdelen en wat alle voorwaarden zijn, klik dan hier.

Huurdelen
Vooral jongeren zijn tegenwoordig vaak lang op zoek naar woonruimte. En er zijn huurders die niet alle ruimte in hun woning benutten. Huurdelen kan dan een oplossing zijn. Dit willen we onderzoeken. Voor vijf huurders wordt het daarom mogelijk een kamer voor één of twee jaar te verhuren, onder bepaalde voorwaarden.

Huurdelen+
Ook is het voor drie huurders mogelijk om een kamer te verhuren aan iemand die zorg nodig heeft en zelfstandig wil wonen. Dit noemen we huurdelen+. Dit is een optie als u ruimte heeft en graag iets voor iemand anders wil betekenen. U neemt dan tijdelijk een jongere in een kwetsbare positie ‘op kamers’. Zo biedt u hem of haar een woonplek en sociale ondersteuning op weg naar zelfstandig wonen. Meer informatie over dit project vindt u hier.