(024) 352 39 11

Wijkadviseur Elly Wolf genomineerd voor Nijmegenaar van het jaar 2020

Elly Wolf, wijkadviseur bij Talis, is genomineerd voor Nijmegenaar van het jaar 2020. Elly zet zich al jaren vol passie in voor de bewoners in buurten en wijken in Nijmegen. Ze heeft voor iedereen een luisterend oor. Waar haar steun het hardst nodig is, gaat ze aan de slag. Haar avondwandel- en fietsrondjes in de wijken zijn een begrip. Ze bemiddelt bij burenruzies, treedt op bij gevaarlijke situaties, bemoedigt en verbindt.

Vol passie voor bewoners

Veel mensen kennen Elly van de tv-serie over de Kolping. Samen met haar collega Bert was zij de steun en toeverlaat voor vele bewoners tijdens de periode van renovatie, sloop en nieuwbouw in deze wijk. In 2020 is ze begonnen in de buurt Jerusalem. Ook hier hebben bewoners te maken met sloop en nieuwbouw. Elly staat naast ze bij de moeilijke keuzes die daarmee gepaard gaan.

Bij alle projecten van Talis zorgt Elly ervoor dat bewoners worden betrokken, zodat ze kunnen meedenken en meewerken. Zij werkt nauw samen met haar collega’s in wijken en projecten; met bewonersvrijwilligers, medewerkers van de gemeente, aannemers, zorg- en hulpverleners en de wijkagenten.

We zijn trots op Elly, op wie ze is en op het mooie werk dat ze doet. Net zo alle andere wijkwerkers bij de Nijmeegse woningcorporaties.

Nijmegenaar van het jaar?
In 2008 introduceerde burgemeester Thom de Graaf de verkiezing ‘Nijmegenaar van het Jaar’. Met deze prijs wilde hij Nijmegenaren die in een bepaald jaar een bijzondere prestatie met uitstraling voor de hele stad leveren, eren. Een stadsbrede publieksjury kiest uit alle aanmeldingen eerst vijf kandidaten. En Elly is er één van. Deze vijf genomineerden worden voorgelegd aan het digitale stadspanel, bestaande uit zo’n 4.000 Nijmegenaren. Zij kiezen de uiteindelijke winnaar. Begin januari, op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijmegen, wordt de ‘Nijmegenaar van het Jaar’ bekend gemaakt.